Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor će odlučiti

Odbor podržao promjene Ustava zbog prava branitelja

prosvjed, branitelji (1)
Goran Stanzl/Pixsell
Autori: AM, pmž/VLM
08.06.2011.
u 15:10

Prema prijedlogu, prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji ubuduće bi se trebala regulirati Ustavnim zakonom, a koji mora u Saboru biti izglasan dvotrećinskom većinom

Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav izglasao je prijedlog teksta promjena Ustava i uputio ga u saborsku proceduru. Prema prijedlogu, prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji ubuduće bi se trebala regulirati Ustavnim zakonom, a koji mora u Saboru biti izglasan dvotrećinskom većinom. U promjenu Ustava pristupilo se na prijedlog Vlade.

Odluka je donesena jednoglasno, odnosno s četiri glasa, a vladajući su kvorum osigurali zahvaljujući manjinskom Šemsi Tankoviću. Inače, sjednice ovog odbora oporba zaobilazi, a posebno su im zasmetale namjere predsjedavajućeg Vladimira Šeksa da se pod istom točkom dnevnog reda raspravlja o izmjenama Ustava i prozivki Ustavnog suda vezanoj uz pročišćeni tekst Ustava.

Odbor za Ustav podržao je i prijedlog prema kojemu će Hrvatska dobiti novi spomendan, 23. kolovoza, kad će se obilježavati Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.

Komentara 31

Avatar drInternet
drInternet
17:04 08.06.2011.

*** Ovaj tzv. ustavni zakon je protustavan. ^^

OB
-obrisani-
17:16 08.06.2011.

08.06.2011. u 17:04h drInternet je napisao/la: *** Ovaj tzv. ustavni zakon je protustavan. ************************************************* . protu ustavna je....ova Država...

OB
-obrisani-
15:24 08.06.2011.

Dobro došli partizani!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije