Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Stvari se moraju mijenjati'
Povratak na članak

Odbor o 'slučaju HNB': Zaposlenici ne bi smjeli trgovati dionicama ili obveznicama banaka koje HNB nadzire

Žigman je rekao da Hanfa nije u mogućnosti krenuti u nadzor bilo koje institucije bez poziva odnosno prijave, pri čemu su u nadzor bivših i sadašnjih djelatnika HNB-a putem baze SKDD-a krenuli uz otvoreni upravni postupak

Komentari 3

PV
prcko.vitamincic
10:57 28.01.2022.

Ako je to tako onda guverner mora u bajbokanu, i to po hitnoj proceduri, a Plenki ako će ga i dalje štititi onda i njega isto poslati iza roštilja.

VL
MA
markizhot
23:39 27.01.2022.

Nije to najveći kriminal što je počinio vučić i djelatnici, već je daleko veći kriminal što su povjerljive informacije dijelili među svojom mafijom . Da su USKOK, DORH ... hrvatske institucije već bi sudionici te mafije bili u pritvoru da se spriječi ponavljanje djela i utjecaj na sudionike i svjedoke

VL
Avatar Cohen
Cohen
23:06 27.01.2022.

Nitko od današnjih dubokoumnih kritičara-analitičara nije postavio suštinsko pitanje za dimenziju spornog: koliko se djelatnika HNB-a, od profila navedenih u zabranama iz čl 45 i 52 Zakona o HNB-u nalazi među 58 ukupno analiziranih osoba i to od 2008., kadaa je donesen ovaj Zakon, pa naovamo. Krišto („ovo je tek vrh ledenog brijega“) i Puljak („HNB pokušava umanjiti štetu“) nisu procesuirale što su danas čule od HANFE i dalje napuhuju tobožnju aferu. Matošić, predsjednica uprave SKDD („ nije otkriveno neovlašteno korištenje podataka, a nije se radilo ni o hakiranju“) i Puljak („ ne treba istraživati tko je neovlašteno koristio podatke SKDD“, „zaštiti zviždače“)pokušavaju zataškati aferu u SKDD-u. Vujčić ispravno ukazao na propust saborskih zastupnika od 1991. naovamo da se u zakone koji sadrže ograničenja i zabrane HNB-u ugrade i odredbe o kontroli provedbe istih. Kvalificiranost, budnost, pripremljenost zastupnika za takvu raspravu? Raukar i Kekin će im moći reći što im ESB odgovori na tužakanje HNB-a (da zna za praksu HNB-a još od češljanja hrvatskog zakonodavstva u predpristupnim pregovorima. U godinama prije 2013. I da nije imala primjedbi).

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.