Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brodokomerc

Odbjeglom tajkunu Guciću četiri godine zbog malverzacija

josip gucić
VL
19.05.2010.
u 13:01

Posrnuli tajkun osuđen jer je poticao na zlouporabu položaja i ovlasti svoje direktore, suoptuženike Gorana Čulića i Nenada Bukvića.

Josip Gucić, posrnuli tajkun, u odsutnosti - jer je u bijegu - nepravomoćno je na Županijskom sudu u Rijeci osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine zbog gospodarskih malverzacija u Brodokomercu 90-ih godina, odnosno poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti svojih direktora, suoptuženika Gorana Čulića i Nenada Bukvića.

Čulić je, također zbog poticanja, osuđen na godinu dana zatvora, a Bukvić, zbog zlouporabe polažaja i ovlasti na deset mjeseci, uvjetno na dvije godine. Riječ je o novom suđenju za slučaj iz afere Brodokomerc - kupnji stana vrijednog ondašnjih 100 tisuća njemačkih maraka, koji, smatra Vijeće sutkinje Ike Šarić, kupac Čulić nikada nije platio.

Operaciju su osmislili Gucić, tadašnji vlasnik Brodokomerca, i Čulić, njegov direktor, koji su Bukvića, direktora Eurone, također poduzeća iz grupe Brodokomerc, potakli da prekorači ovlasti, što je ovaj i učinio.

- Nedvojbeno je da su se Gucić i Čulić dogovorili i iskoristili Bukvića, ne postoji nijedan dokaz, nijedan papir da je stan plaćen, a dokumentacija Eurone, očito s razlogom, baš kad ju je zatražio Sud, uništena je - rekla je sutkinja.

Za druga gospodarska (ne)djela u Brodokomercu Gucić je 2007. godine osuđen na dvije godine zatvora, no pobjegao je i nikad nije završio iz rešetaka. Toj kazni sada je pridodana kazna zatvora od dvije i pol godine za malverzacije sa stanom pa je sutkinja Šarić izrekla jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora za Gucićevu riječku aferu.

Komentara 12

Avatar kos
kos
16:18 21.05.2010.

yohana :::: ojebi ti i on znam dobro za Brodokomerc i ljude na ulici,,odjebi glupačo...

BR
brle
04:33 22.05.2010.

nije vrag da je jedna od tudjmanvih 200 perjanica pobjegla iz hrvatske? ne mogu vjerovati da ti uglednici ranga franje tudjmana to mogu napraviti svom obrazu. oni su ipak zasluzni bivsi sverceri za ovu drzavu. mislim za stanje u ovojovoj drzavi! vrtio se u grobu dao bog,zajedo sa svojim pizza privrednicima i izumiteljima koji su zaduzili ovu zemlju. fuj!

Avatar kos
kos
16:14 21.05.2010.

A vidi ti mene ,,A ja mislio kako je to(đubre) odavno izbrisano...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije