Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
likvidacija sliška

Odbjeglog Nikolića sada terete da je bio pomagač u likvidaciji

marko nikolić markoni
MUP
06.02.2013.
u 16:45

Nikolića se više ne tereti da je bio jedan od organizatora atentata na Sliška, već ga se tereti za pomaganje u Sliškovoj likvidaciji

U završnici trećeg ponovljenog suđenja odbjeglom Marku Nikoliću, optuženom za sudjelovanje u likvidaciji Vjeke Sliška 2001. tužiteljstvo je odlučilo promijeniti činjenični opis optužnice. Nikolića se više ne tereti da je bio jedan od organizatora atentata na Sliška, već ga se tereti za pomaganje u Sliškovoj likvidaciji. Ta promjena činjeničnog opisa optužnice zapravo je na tragu upute Vrhovnog suda, koji je tražio da se razjasni koja je točno Nikolićeva uloga bila u likvidaciji jer je ostalo nejasno je li on organizator ili supočinitelj.

U izmijenjenoj optužnici tužiteljstvo sada navodi da se James Cappiau, Sliškov likvidator, tijekom 2000. dogovorio s nepoznatim osobama, koje su mu ponudile da za novac ubije “kralja poker-automata”. Nikolić mu je u tome pomogao i to tako što je s lažnom osobnom iskaznicom na ime Marko Antunović u listopadu 2000. unajmio stan u Varićakovoj ulici u zagrebačkoj Sloboštini. U tom je stanu uz Nikolića povremeno boravio i Samir Ivošević (drugi pomagač u ubojstvu, u međuvremenu osuđen, op.a.). Ivošević i Nikolić, prema optužnici, potom su nekoliko mjeseci pratili kretanje Vjeke Sliška i njegova tjelohranitelja Ivice Bertića. Atentat na Sliška planiran je za 22. ožujka 2001., kada se Nikolić smjestio u kafić blizu Cvjetnog trga i Sliškova stana, dok je Ivošević bio u obližnjoj slastičarnici Zagreb. Ivošević je prvi uočio Sliškov automobil, koji je vozio Bertić, te je to dojavio Nikoliću i Cappiau. Kada je Sliško izašao iz vozila, Cappiau ga je pratio do Bogovićeve gdje je u njega prvo ispalio dva hica u leđa, a kada je Sliško pao na pod, još mu je najmanje dva hica ispalio u glavu.

U Cappiaua je tada pucao Bertić, usmrtivši ga na mjestu, dok je Sliško od zadobivenih ozljeda umro u bolnici 29. ožujka 2001. Nakon ubojstva Nikolić i Ivošević su pobjegli, no za razliku od Ivoševića koji je uskoro uhićen, Nikolić je još uvijek u bijegu. Ovo je treći put da mu se sudi u odsutnosti. Na prvom suđenju bio je osuđen na 30 godina zatvora, na tu je presudu Vrhovni sud ukinuo. Na drugom suđenju je oslobođen, no i ta je presuda ukinuta, te je određeno novo suđenje, koje je u tijeku. Inače, pretpostavlja se da se Nikolić krije u nekoj od zemlja Latinske Amerike, a za njim je raspisana i međunarodna tjeralica.

>> Kovčo: Zagorec mi je rekao da je Petrač naručio likvidaciju V. Sliška

Komentara 1

SE
sestrićna
17:07 06.02.2013.

srpska mafija vlada hrvatskom--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije