Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglasio se na fejsu

'Pobjegao sam iz zatvora zbog iživljavanja nad zatvorenicima'

Odbjegli zatvorenik Ivan B.
Foto: Facebook
25.08.2014.
u 14:42

Zatvorenik je pobjegao s prijelomom vratnog kralješka, a u trenutku skoka nosio je Schantzov ovratnik.

Zatvorenik Ivan Makijenko (22), koji je u noći na petak pobjegao pravosudnoj policiji skokom s prvog kata zadarske bolnice, oglasio se putem Facebooka. – Ej bagro, vratio se mangup – napisao je i objavio još nekoliko kraćih statusa, svoju fotografiju, ali i informaciju da se nalazi u Zagrebu.

Ivan se javio i novinarki Zadarskog lista kojoj je rekao zašto je pobjegao. – Imam sve, u zatvoru se maltretira i iživljavaju se na zatvorenicima i zato sam pobjegao. To objavite u vijestima i naći ćemo se s mojim odvjetnikom i vi ćete biti prisutni uživo – napisao je odbjegli zatvorenik novinarki.

Makijenko je naime uvjetovao policiji predaju ukoliko mu se dozvoli da se obrati novinarima prije povratka u zatvor. Navodno će doći u pratnji svog odvjetnika.

Podsjetimo, zatvorenik je pobjegao s prijelomom vratnog kralješka, a u trenutku skoka je nosio Schantzov ovratnik. U zadarskoj bolnici završio je nakon što je u zatvoru izgubio svijest, a u bolnici je utvrđeno da je prilikom pada slomio kralježak. U noći na petak, oko 1.30 sati, Ivan je u pratnji pravosudnog policajca otišao po kavu iz aparata, a kada su se vratili u bolničku sobu, kratko je sjeo na krevet. I tada je sve krenulo – Ivan je odgurnuo policajca i zaletio se prema prozoru i skočio s pet metara visine.

Tu nije stao, nekoliko ulica dalje ukrao je skuter i nestao. Skuter je navodno pronađen 20-ak kilometara dalje od Zadra, u mjestu Biljane Donje. Zanimljivo je što je u to vrijeme kada je Ivan trebao stići u Biljane u tom mjestu ukraden Audi. No, zasad još nije utvrđeno je li taj automobil, u kojemu je vlasnik ostavio ključeve, ukrao baš Ivan kako bi nastavio svoj bijeg.

>> Sa slomljenim vratnim kralješkom skočio s 5 m visine i pobjegao iz zatvora

>> Helikopter sletio u dvorište zatvora i odletio s trojicom zatvorenika

Komentara 25

SW
swimm
10:18 25.08.2014.

treba malome umjesto da sjedi u zatvoru dati da kopa kanale pa ne bi imao vremena razmišljati o bijegu

Avatar gnjuss
gnjuss
10:40 25.08.2014.

Ma možda je najbolje da ih sve pustimo, jer im je u zatvoru jako teško! (Tri obroka dnevno i meka postelja, to nema ni prosječni hrvatski građanin)

Avatar bosanac1951
bosanac1951
10:43 25.08.2014.

Kakva je budućnost ovoga dečeca od 22 godine kada je već sada do pržuna dogurao ???? Gdje je roditeljski odgoj, škola, socijalne službe ??? Jeli se to moglo izbjeći ??? Badava mu je što je sada vanka....biti će uhićen za par dana...Samo je sebi naštetio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije