Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužbe iz 1995.

Odbjegli Radošević nije oštetio Krmu

ivan radošević
Foto: Screenshot/MUP
1/2
06.02.2017.
u 23:15

Tužiteljstvo je tvrdilo da se radilo o fiktivnom ugovoru za marketinške usluge, no sud je naveo da je riječ o valjanom pravnom poslu

– Sud nije našao da je ugovor koji je zaključen između tvrtke Krma d.d. Vinkovci i Sport management groupa fiktivan, već sud zaključuje da je predmetni ugovor valjani dvostrano povezani pravno posao.

Stoga nema dokaza da su optuženi počinili to za što ih se tereti – naveo je Goran Miličević, sudac Županijskog suda u Vukovaru, obrazlažući nepravomoćnu presudu kojom je Zlatka Kokanovića, Mirka Matozna i Ivana Radoševića, kojem se sudilo u odsutnosti, oslobodio optužbi za zloporabu tešku 1,6 milijuna kuna.

Među optuženom trojkom, Radošević je najzanimljiviji, jer se od hrvatskog pravosuđa, koje protiv njega podiže optužnice zbog gospodarskog kriminala, skriva u Njemačkoj. Protiv Radoševića su podignute optužnice zbog privatizacije Zagrepčanke i malverzacija oko TAZ-a, a iako je za njim raspisan europski uhidbeni nalog, Njemačka ga je odbila izručiti Hrvatskoj.

Obrazloženo je da je za djela za koja ga Hrvatska progoni u Njemačkoj nastupila zastara, pa Radošević tako sa sigurne udaljenosti promatra što se događa u predmetima pokrenutim protiv njega. Prošli tjedan tako su se njime bavili sudovi u Zagrebu i Vukovaru, a s obzirom na ishode, Radošević, za sada, može biti zadovoljan.

Na vukovarskom sudu nepravomoćno je oslobođen optužbi za djelo počinjeno 1995., dok je zagrebački sud tužiteljstvu na doradu vratio optužnicu kojom se Radošević tereti za ratno profiterstvo i zloporabu položaja kojom je TAZ 1996. oštećen za 3,6 milijuna DEM.

Što se tiče vukovarskog slučaja, Radošević i ostali teretili su se da su ispred poduzeća Krma Vinkovci sa SMG iz Monaca sklopili ugovor o obavljanju marketinških usluga za međunarodni ženski teniski turnir koji je od 22. do 30. travnja 1995. igran u Zagrebu.

Za to su platili 1,6 milijuna kuna, a tužiteljstvo je tvrdilo da je novac uplaćen na račun nepoznate osobe koja ga je podigla nakon čega su ga optuženici podijelili. Kokanović se tijekom suđenja branio šutnjom, dok je Matozan kazao da je Krma u sponzoriranju turnira sudjelovala na traženje predsjednika dr. Franje Tuđmana.    

>> Sud zatražio doradu optužnice za ratno profiterstvo protiv odbjeglog Ivana Radoševića

Komentara 1

OB
ObrenM
14:01 07.02.2017.

U bijegu tako dugo radi pravednosti!!!???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije