Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMAR Radman umro u hodniku na bolničkim kolicima

Odbili ga i u Hitnoj jer nije bio njihov pacijent

06.02.2009.
u 17:46

– Moj se suprug onesvijestio još na bolničkim stubama Odjela kirurgije, dok smo išli na kontrolu poslije operacije žuči. Osoblje Odjela transfuzije nam je odmah dovezlo kolica i dizalom nas uputilo do trećeg kata na kontrolni pregled. Tamo nam je medicinska sestra rekla da uđemo kada dođe liječnik.

Nije njihov pacijent
Međutim, nismo bili te sreće, jer je on pozvao nekoliko njih prije. Kad sam otišla reći da je suprugu sve lošije, tek tada nas je primio. Samo je pogledao ranu i uputio nas na ultrazvuk abdomena, a nije provjerio zbog čega mu je toliko loše. Kad smo to obavili, čekali smo u prizemlju kod prijama Hitne kirurške ambulante, a zet je odnio liječniku nalaz ultrazvuka – plačući je kazala Katica Radman (71) iz Novog Marofa, koja je u samo tri sata ostala bez supruga Ivana (76).

Bilo je oko 12.30 sati i njemu se stanje toliko pogoršalo da nije mogao ni govoriti. Otišla je nekoliko puta zamoliti osoblje Hitne kirurgije da nešto poduzme, no rekli su joj da ništa ne mogu jer nije njihov pacijent. Nisu željeli nazvati ni liječnika kod kojega je bio na pregledu, a ni otvoriti im dizalo kako bi ga supruga sama tamo odvezla.

– Kad je već sasvim poplavio i kada se više nije micao, počela sam vikati i izašla je liječnica s ultrazvuka i na silu ga odvezla u Hitnu kiruršku ambulantu, no bilo je prekasno – očajno će K. Radman.

Zatajili otpusno pismo
Kaže i da je mnogo medicinskog osoblja u bijelim kutama prolazilo pokraj njih, ali se nitko nije zaustavio da im pomogne. Kćeri su, pak, pokušavale doći do očeva otpusnog papira koje su donijele liječniku na pregled, no u bolnici su im ga pokušali, kažu, uskratiti i zatajiti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije