Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bar - Boljare

Odbiju li Crnogorci Aktor-HCH, u igri je i Konstruktor

autocesta
Arhiva VL
26.04.2010.
u 19:09

Grci i Izraelci dobili rok do petka, crnogorska komisija odluku donosi sljedeći utorak ili srijedu.

Crnogorska vlada idući utorak ili srijedu odlučit će hoće li autocestu Bar - Boljare graditi grčko-izraelski konzorcij Aktor-HCH ili će, ako odbije njihovu ponudu, nastaviti pregovore sa svih šest tvrtki koje se nalaze na tzv. kratkoj listi. U tom slučaju Crnogorci bi pregovore obnovili i sa splitskim Konstruktorom, ali pod uvjetom da Vladu Crne Gore uvjeri kako je osigurao financiranje za tu investiciju. Potvrdio je to za Večernji list Zoran Radonjić, predsjednik komisije koja odlučuje o odabiru koncesionara koji će graditi tu autocestu.

Iako su Crnogorci danas odradili zadnju rundu pregovora s grčko-izraelskim konzorcijem, Aktor-HCH dobio je rok do petka da dostavi cijenu po kojoj bi gradio tri dionice u sklopu te autoceste budući da je Europska investicijska banka rekla kako će s 50 posto financirati prve dvije dionice budu li se sve tri istovremeno gradile. Nakon što taj konzorcij u petak dostavi svoju ponudu, nastavio je Radonjić, nema više daljnih pregovora nego će Vlada Crne Gore donijeti odluku pristaje li na posao s Grcima i Izraelcima ili ne pristaje.

Radonjić kaže kako je i sam čitao da je Konstruktor osigurao jamstva od kineske banke, međutim, kaže kako ta tvrtka ta jamstva službeno njegovoj komisiji nije niti je mogla predati budući da su u tijeku pregovori s Aktorom-HCH.

Komentara 7

SO
Svebor Ognjen
21:02 26.04.2010.

Bila bi izvrsna vijest da zaista dobijemo taj posao. Nadam se da će naši građevinci napraviti odličan posao kao što su to napravili s Dalmatinom. Držim im palčeve da uspiju !

EU
EUfan
22:13 26.04.2010.

Opet je u igri lažljivi Pero Ždero!

KA
kajinx
20:21 26.04.2010.

Crnogorci idu po onome, kad neće nitko, neka grade Hrvati. Treba ih ostaviti neka grade sami.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije