Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločin

Odbijena žalba, Boljkovac ostaje u pritvoru

josip boljkovac
Patrik Macek/PIXSELL
08.11.2011.
u 15:17

Žalba je odbijena kao neosnovana jer je vijeće smatralo da postoji osnovan stupanj sumnje da je Boljkovac počinio to za što je osumnjičen.

ZAGREB – Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je žalbu Ante Nobila, branitelja Josipa Boljkovca, koji se sumnjiči za ratni zločin nad civilima počinjen 1945. godine.

Nobilo se žalio na rješenje o određivanju pritvora te na rješenje o provođenju istrage. Žalba je odbijena kao neosnovana jer je vijeće smatralo da postoji osnovan stupanj sumnje da je Boljkovac počinio to za što je osumnjičen. Izvanraspravno vijeće navelo je i da se postupak protiv Boljkovca treba provesti prema starom Zakonu o kaznenom postupku s obzirom na to da se istražne radnje provode od 2003. Drugim riječima, to znači da Boljkovac, prvi ministar policije, do daljnjeg ostaje u pritvoru.

Pritvor od mjesec dana određen mu je zbog izrazito teških okolnosti počinjena djela, a on je trenutačno smješten u bolnici za osobe lišene slobode. Nobilo je najavio ustavnu tužbu.

Komentara 145

OB
-obrisani-
18:00 08.11.2011.

kamočedo - kaj bjesniš ovdje? Očito ti Hrvatska i Hrvati ne odgovaraju za život. Lijepo odseli među svoje. Bit ćeš ti zadovoljan, a vjeruj mi, mi još više.

OB
-obrisani-
00:01 09.11.2011.

jos kad bi manolica a tek mesica .........

FR
franc
17:07 08.11.2011.

Nema nedodirljivih - kliče Jadranka Kosor. Ima pravo ! Bravo Jadranka !!!! Stiflo je vrijeme da i utemeljitelji HDZ-a kao ratni zločinci budu i ostanu u pritvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije