Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Vrhovnog suda

Odbijena žalba: Zdravko Mamić ostaje bez 7 milijuna kuna!

Zdravko Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
14.01.2016.
u 20:30

Prema tvrdnjama Mamićeve obrane, tih 7 milijuna kuna Mamiću je pozajmio Davor Šuker

Pravosudni problemi Zdravka Mamića nastavljaju se i u 2016., i to nakon što je Vrhovni sud odbio njegovu žalbu, ostaviviši ga tako bez sedam milijuna kuna.

Naime, riječ je o novcu koji je Mamić ponudio kao jamstvo za obranu sa slobode, nakon što je u srpnju lani prvi put uhićen. Kada je uhićen u studenom prošle godine, sud je prvo odlučio da mu se ta ranije određena jamčevina ukine i vrati, a potom mu odredio jamstvo od 14 milijuna kuna.

Na to je odmah reagirao USKOK zatraživši da se Mamiću blokira spomenutih sedam milijuna kuna i da mu se zabrani raspolaganje tim novcem, a sud je tom zahtjevu USKOK-a udovoljio. Mamićeva se obrana na takvu odluku suda žalila, a u žalbi su među ostalim naveli kako nije riječ o Mamićevu novcu, već o novcu koji je Mamićev sin Mario pozajmio od Davora Šukera, inače predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza u kojem je Zdravko Mamić dopredsjednik. No Vrhovni sud je žalbu Mamićeve obrane odbio kao neosnovanu, a među ostalim smatrali su i da iz priloženih dokumenata ne proizlazi da je Šuker Mamiću pozajmio sedam milijuna. Prevedeno, Vrhovni sud je očito smatrao da se radi o Mamićevu novcu, čiji se trag pokušao prikriti. Zbog toga je Mamićeva žalba odbijena kao neosnovana, a Mamićevih sedam milijuna kuna, deponiranih na računu zagrebačkog Županijskog suda, bit će uplaćeno u državni proračun.

Mamić je iz istražnog zatvora izašao lani sredinom prosinca, nakon što je sudu predočio da je uplatio jamčevinu od 14 milijuna kuna, a jamstvo je položeno uglavnom u nekretninama. No Mamićeva sloboda vrlo je restriktivna jer ne smije komunicirati s povećim brojem svjedoka, a ne smije obnašati ni poslove povezane s Dinamom. Mamića USKOK u dvije odvojene istrage sumnjiči za štetu od ukupno oko 200 milijuna kuna, odnosno za izvlačenje novca iz Dinama. Kada je bio uhićen u srpnju, s njim je bio uhićen i njegov brat Zoran, dok je u studenom s njim uhićen i njegov sin Mario. 

>> Nedodirljiv: Dugo živi Zoran Mamić

Ključne riječi

Komentara 94

Avatar jebb
jebb
17:02 14.01.2016.

Ne razumijem kako mu sud moze uzeti tu jamcevinu ako se pridrzavao svih uvjeta koje mu je sud odredio kad je istu odobrio i prihvatio?

BE
berogrga
17:02 14.01.2016.

Daj Bože da Milanović, Ostojić, Bertina, Zmajlović i Cvitan skupljaju milijunske jamčevine za svoju slobodu.

CU
cungalunga
16:59 14.01.2016.

oprostit cemo sve osim uspjeha, a ovi kojima maminjo smeta inace zicaju 5 kuna za pivicu ispred konzuma, i naravno mamic je za to kriv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije