Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje u srijedu

Odbijen zahtjev Ratka Mladića za izuzeće suca Orieja

ratko mladić
AFP/PIXSELL
15.05.2012.
u 14:11

Tražeći odgađanje početka suđenja, Mladićeva obrana drži da joj nije pravodobno omogućen pristup većem broju dokumenata, među kojima ima onih koji su ključni za suđenje

Predsjednik Haaškog tribunala Theodor Meron odbio je u utorak zahtjeve obrane Ratka Mladića za izuzeće predsjedavajućeg suca Alphonsea Orieja i odgađanje početka sudskog postupka pa će on početi kao što je i najavljeno – 16. svibnja, javljaju beogradske Večernje novosti.

– Nakon analize Mladićevih argumenata i odgovora suca Orieja, nezadovoljan sam što Mladić drži da bi jedan razumni promatrač, adekvatno informiran, mogao biti u izvjesnoj mjeri pristran i, shodno tome, zaključujem da Mladićev zahtjev za izuzeće suca ne zaslužuje daljnje razmatranje – obrazložio je Meron. Tražeći odgađanje početka suđenja, Mladićeva obrana drži da joj nije pravodobno omogućen pristup većem broju dokumenata, među kojima ima onih koji su ključni za suđenje.

– Ovakva je situacija bez presedana u povijesti Tribunala i mogla bi nanijeti težak udarac integritetu postupaka – navodi se u podnesku Mladićevih branitelja gdje se i napominje da "nema opravdanja za to da Mladić uživa manja prava od ostalih optuženika samo zato što je među posljednjima izveden pred lice pravde".

Komentara 4

JC
JERKO-CRO
16:58 15.05.2012.

Strasno da se daje tom krvniku prostor u hrvatskom tisku.jedno moram priznati mnogo je lep\"

ĆA
ćaćaća
17:14 15.05.2012.

cilj srbije je da se odugovlači što više suđenju mladiću karadžiću šešlju kao što se to radilo s miloševićem jer se nadaju da će umrijeti u haagu bez konačne presude.. cilj je tajnih službi da se uspije u tome..i uopćee ne bih bio iznenađen da to tako i završi(imaju pomagače u saveznicima.. engleska i francuska su vlasnici suda pa)..

AS
a_sutra
19:07 15.05.2012.

Gosp. djenerale, prdnuli ste u cabar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije