Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA NADSTREŠNICE

Odbijen zahtjev obrane, spis se seli na Vrhovni sud

davor jelavić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
20.10.2016.
u 17:02

Početak suđenja teško se može očekivati prije iduće godine

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je prijedlog obrane da se dio dokaza iz optužnice u aferi Nadstrešnice izdvoji iz spisa kao nezakonit dokaz. Kako obrana na tu odluku suda ima pravo žalbe, spis će se preseliti na Vrhovni sud, pa se početak suđenja teško može očekivati prije iduće godine.

USKOK u ovom predmetu tereti Davora JelavićaVesnu  LubinPetka GavrilovićaMladena Siketića i Antuna Fabeka za zloporabu tešku 12 milijuna kuna. Optužnica je podignuta u srpnju 2015., a u listopadu 2015. kada  je za prvi put bila zakazana sjednica optužnog vijeća, sud je USKOK-u vratio  optužnicu na doradu. 

Sudu je sporno bilo kombinirano građevinsko-strojarsko vještačenje, u kojem prema stavu suda neke stvari nisu bile jasne, pa su od USKOK-a zatražena dodatna razjašnjenja.

> > Obrana traži da se dio dokaza izdvoji, odluka suda idući tjedan

Komentara 1

DA
darwil
11:46 09.01.2017.

Ja imao prekršaj sa biciklom i nakon tri mjeseca rraspravavvb.asprava.Bože me sačuvaj svi ovi Bandićevi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije