Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stjepan Rudan:

'Odbijam podmetanja da HDSSB ima veze s poslovanjem ZZJZ-a'

'04.11..2011., Osijek - Predsjednik HDSSB-a Vladimir Sisljagic s najuzim vodstvom predstavio je izborni program stranke. Vladimir Sisljagic, Kresimir Bubalo, Gordan Matkovic.  Photo: Davor Javorovic/P
Davor Javorović/Pixsell
29.01.2013.
u 14:28

Od svih stavki koje su knjižene kao reprezentacija odgovorno tvrdim da stavka "konzumacija jela i pića s poslovnim partnerima" iznosi daleko manje od 100.000 kuna za 2012. godinu, kaže Rudan.

- Pokrenut ću postupak osobne zaštite pred nadležnim pravosudnim institucijama Hrvatske, ako se nastavi s iznošenjem neistina i izmišljotina te kleveta i uvreda na moju osobnost i ustanove kojoj sam bio na čelu - oglasio se priopćenjem Stjepan Rudan, donedavni ravnatelj prozivanog Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

U njemu dalje objašnjava kako se \"spominju zlonamjerne insinuacije u medijima vezane za stavku reprezentacije\". Zbog načina knjiženja prema Zakonu o proračunu, ističe, izgleda neprimjerena vremenu u kojem se nalazi cjelokupna društvena zajednica.

- Od svih stavki koje su knjižene kao reprezentacija, odgovorno tvrdim da stavka \"konzumacija jela i pića s poslovnim partnerima\", a što prosječno informirani građanin u žargonu smatra \"direktorskom žderačinom i oblokavanjem\" iznosi daleko manje od 100.000 kuna za 2012. godinu. Ovoga trenutka mi još nisu poznati točni obračunski pokazatelji za 2012. godinu, budući sam ustanovu napustio, a naručena revizija još nije završena. Usudio bih se procjenjivati da je taj iznos bliži svoti od oko 50.000 kuna, nego iznosu kojega spominjem - navodi on.

U nastavku \"odgovorno tvrdi\" da je ZZJZ kao županijska ustanova poslovala sukladno pozitivnim zakonskim propisima te da se u njoj vodilo i vodi računovodstveno-knjigovodstveno poslovanje u skladu sa Zakonom.

- No, u svezi zlonamjernih podmetanja o tome da stranka HDSSB ima ikakve veze s navedenim stavkom reprezentacije ili uopće s poslovanjem Zavoda, kategorički i s gnušanjem odbijam ove izmišljotine koje dolaze iz krugova političkih stranaka i određenih medija koji takvim podmetanjem vode \"prljavu\" predizbornu kampanju. ZZJZ je ustanova u vlasništvu Osječko-baranjske županije i za svoje poslovanje odgovara Upravnom vijeću ustanove i svojem osnivaču, a što sam kao dugogodišnji čelni čovjek i činio podnoseći izviješća Županijskoj skupštini koja su javno i objavljivana - poručuje Rudan.

>>HDZ pozvao DORH da istraži kako je ZZJZ potrošio 700.000 kn

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije