Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Odbijam podmetanja da HDSSB ima veze s poslovanjem ZZJZ-a'

Od svih stavki koje su knjižene kao reprezentacija odgovorno tvrdim da stavka "konzumacija jela i pića s poslovnim partnerima" iznosi daleko manje od 100.000 kuna za 2012. godinu, kaže Rudan.
29. siječnja 2013. u 14:28 0 komentara 28 prikaza
'04.11..2011., Osijek - Predsjednik HDSSB-a Vladimir Sisljagic s najuzim vodstvom predstavio je izborni program stranke. Vladimir Sisljagic, Kresimir Bubalo, Gordan Matkovic.  Photo: Davor Javorovic/P
Foto: Davor Javorović/Pixsell

- Pokrenut ću postupak osobne zaštite pred nadležnim pravosudnim institucijama Hrvatske, ako se nastavi s iznošenjem neistina i izmišljotina te kleveta i uvreda na moju osobnost i ustanove kojoj sam bio na čelu - oglasio se priopćenjem Stjepan Rudan, donedavni ravnatelj prozivanog Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

U njemu dalje objašnjava kako se \"spominju zlonamjerne insinuacije u medijima vezane za stavku reprezentacije\". Zbog načina knjiženja prema Zakonu o proračunu, ističe, izgleda neprimjerena vremenu u kojem se nalazi cjelokupna društvena zajednica.

- Od svih stavki koje su knjižene kao reprezentacija, odgovorno tvrdim da stavka \"konzumacija jela i pića s poslovnim partnerima\", a što prosječno informirani građanin u žargonu smatra \"direktorskom žderačinom i oblokavanjem\" iznosi daleko manje od 100.000 kuna za 2012. godinu. Ovoga trenutka mi još nisu poznati točni obračunski pokazatelji za 2012. godinu, budući sam ustanovu napustio, a naručena revizija još nije završena. Usudio bih se procjenjivati da je taj iznos bliži svoti od oko 50.000 kuna, nego iznosu kojega spominjem - navodi on.

U nastavku \"odgovorno tvrdi\" da je ZZJZ kao županijska ustanova poslovala sukladno pozitivnim zakonskim propisima te da se u njoj vodilo i vodi računovodstveno-knjigovodstveno poslovanje u skladu sa Zakonom.

- No, u svezi zlonamjernih podmetanja o tome da stranka HDSSB ima ikakve veze s navedenim stavkom reprezentacije ili uopće s poslovanjem Zavoda, kategorički i s gnušanjem odbijam ove izmišljotine koje dolaze iz krugova političkih stranaka i određenih medija koji takvim podmetanjem vode \"prljavu\" predizbornu kampanju. ZZJZ je ustanova u vlasništvu Osječko-baranjske županije i za svoje poslovanje odgovara Upravnom vijeću ustanove i svojem osnivaču, a što sam kao dugogodišnji čelni čovjek i činio podnoseći izviješća Županijskoj skupštini koja su javno i objavljivana - poručuje Rudan.

>>HDZ pozvao DORH da istraži kako je ZZJZ potrošio 700.000 kn

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.