Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sibirski piroman

Odbačenim opuškom zapalio šumu pa dobio 20 milijuna dolara kazne

pozar
Dragutin Šantoši - Večernji list
10.04.2012.
u 11:44

Uz novčanu kompenzaciju za uništenu floru i faunu, mladić je osuđen i na godinu dana društveno korisnog rada.

Nepažljivi mladić Aleksander Malkov (21) morat će platiti ukupno 19,6 milijuna dolara jer je odbacio opušak i tako izazvao požar u kojem je izgorjela šuma u sibirskoj pokrajini Bujratiji, pišu Ria novosti.

Malkov je požar izazvao 2009. godine pored sela Ključija. Ustanovljeno je da je namjerno bacio opušak na suhu travu te kako je gledao nastanak i širenje požara u kojem su izgorjela oko dva hektara šume. Pri tom nije učinio ništa kako bi spriječio ili ublažio katastrofu koju je sam pokrenuo.

Uz novčanu kompenzaciju za uništenu floru i faunu, mladić je osuđen i na godinu dana društveno korisnog rada.

 

Komentara 3

DU
Deleted user
17:19 11.04.2012.

I kak bu to otplatil???

PA
palasmarsa
07:16 11.04.2012.

Jedva čekam dan kada će ovakve drakonske kazne uvesti i kod nas!!!! Možda će onda ljudi KONAČNO shvatiti da, zapravo, svi snosimo troškove nečijeg bezobrazluka i gluposti!

TI
tintilinic100
13:52 11.04.2012.

da.. ti kao i da jesi pala s marsa :)) Baš me zanima kako misliš da bi netko platio tu drakonsku kaznu :))??? MOžda da stoji na vuglu.. i prodaje se :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije