Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priopćio uskok

Smrt male Afganistanke – Odbačena kaznena prijava protiv policajaca

01.06.2018.
u 17:24

Vlak je djevojčicu usmrtio na teritoriju Srbije, a njezina obitelj kasnije je izjavila da ih je hrvatska policija uhvatila u ilegalnom prelasku granice te nakon toga natjerala da se natrag po pruzi vrate u Srbiju

Nakon provedenih izvida odbačena je kaznena prijava koju je protiv više nepoznatih policajaca podnijelo sedam državljana Afganistana, priopćio je USKOK. 

Afganistanci su policajce prijavili smatrajući da su odgovorni za smrt djevojčice Madine Hussainy (6) koju je 21. studenog 2017. u  blizini graničnog  prijelaza sa Srbijom usmrtio vlak. Vlak je djevojčicu usmrtio na teritoriju Srbije, a njezina obitelj kasnije je izjavila da ih je hrvatska policija uhvatila u ilegalnom prelasku granice te nakon toga natjerala da se natrag po pruzi vrate u Srbiju.

Dok su hodali prugom naišao je vlak koji je usmrtio djevojčicu, a njezina obitelj od tada pokušava ishodovati azil u Hrvatskoj. Zbog  načina na koji je obitelj nastradale djevojčice tretiraju hrvatske vlasti, njihovi su odvjetnici tražili i zaštitu Europskog suda za ljudska  prava. 

Prijava je odbačena jer nisu utvrđeni elementi kaznenog djela,  a  priopćeno je da je tijekom izvida zatražena relevantna dokumentacija te da se razgovaralo s više osoba.

Komentara 90

ST
stomugromova
19:45 01.06.2018.

Dignite prijavu protiv Soroševog Otvorenog društva za okupaciju slobodnih naroda i država,i njegovih nevladinih udruga,koje su davale savjete migrantima što trebaju reći.Ovo je prevršilo svaku mjeru i vrijeme je da se netko pozabavi stranim špijunima i petokolonašima.

SV
svoxy
18:55 01.06.2018.

Ima da napune Hrvatsku i onda ce to bit to..ja mislim da u budućnosti hrvatska izgledati ko kosovo 1950.

DU
Deleted user
17:42 01.06.2018.

Mi smo ilegalno prelazili granicu po pruzi i vlak nam je usmrtio djevojcicu ergo mi zasluzujemo azil i zastitu europskog suda za ljudska prava zbog boli i gubitka djeteta. Kakva je ovo logika? Ne zasluzujete vi nista osim povratka na rodnu pustaru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije