Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čakovec

Od zaraznih bolesti lani oboljelo 3589 Međimuraca

Gripa
14.03.2013.
u 08:33

Zabilježeno je i 26 oboljenja od lyme borelioze koju prenosi krpelj, a 15 građana oboljelo je od krpeljnog meningoencefalitisa


Od zaraznih bolesti prošle je godine oboljelo 3589 Međimuraca, a troje ih je umrlo, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Za najveći broj oboljelih krivac je gripa, koja je u krevet otpremila 1794 građana.

Po broju oboljelih slijede kozice registirane kod 679 djece i odraslih, streptokokne upale grla u 375 slučajeva, šarlah u 107, virus enterokolitis u 87 i upala pluća u 86 slučajeva. Upravo je upala pluća bila kobna za dvoje pacijenata. Prema podacima koje je objavila voditeljica Djelatnosti za epidemiologiju ZJZ-a epidemiologinja Višnja Smilović, zabilježeno je i 26 oboljenja od lyme borelioze koju prenosi krpelj, a 15 građana oboljelo je od krpeljnog meningoencefalitisa, i to najviše u svibnju i lipnju.

Od salmenoloze je oboljelo 38 građana, a zabilježena su i dva slučaja sifilisa. Oboljelih od AIDS-a prošle godine nije bilo, kao ni od Q groznice i ospica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije