Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U Zadru za volanom poginuo otac malodobnog djeteta

Od udarca se mazda dijagonalno prepolovila

08.02.2009.
u 09:19

ZADAR, ZAGREB, SISAK – Tijekom vikenda u prometnim su nesrećama poginule tri osobe, a najteža se dogodila između veletržnice i mjesta Crno kod Zadra, u kojoj je od siline udarca mazda doslovno dijagonalno prepolovljena. Zadranin Robert Katalinić (38) poginuo je u nedjelju u 1.40 na državnoj cesti DC-8.

Automobil se raspao
Upravljao je mazdom 3 iz smjera Crnog prema Zadru te je iz još neutvrđenih razloga vozilom udario u zapreku s prometnim znakom za radove na kolniku. Potom je automobil pokupio nekoliko markera i udario u rasvjetni stup, koji se slomio. Katalinić, koji je oženjen i otac je malodobne djevojčice, na mjestu je poginuo.

Zbog očevida i čišćenja prometnice, od 1.50 do 5.30 sati promet je bio preusmjeravan. U policiji kažu da se nesreća dogodila jer vozač nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na kolniku. Zdravko Jerak, voditelj ispostave Hrvatskih cesta u Zadru, kaže da je suženje na tom dijelu ceste zbog radova legalno i da su na cesti bili postavljeni svi odgovarajući znakovi. Dodaje kako je investitor buduće benzinske postaje OMV imao potrebnu građevinsku dozvolu, kao i pravo na privremenu regulaciju prometa.

Ginuli starci
Andrija Š. (78) preminuo je u subotu navečer u KB-u “Sestre milosrdnice” od posljedica nesreće, u kojoj je nekoliko sati ranije stradao na Črnomercu. Na starca je u 18.15 opel corsom naletjela M. L. (62), koja je vozila Ilicom u smjeru zapada. Andrija Š. prelazio je cestu na pješačkom prijelazu, a M. L. ga je udarila prednjim dijelom corse. Starac je odbačen na haubu automobila, s koje je pao na kolnik. Iako je obavljen očevid, još se ne zna je li Andriji Š. ili M. L. na semaforu bilo upaljenio zeleno svjetlo te se mole očevici da se jave na telefonski broj 6530-870 ili na 92.

U subotu navečer u Ulici Ferde Hefelea u Sisku teško je ozlijeđen 77-godišnji pješak koji je preminuo nedugo nakon što je prevezen u bolnicu. Nesreću je skrivila 28-godišnja vozačica koja nije uspjela zaustaviti vozilo ispred prijelaza te je udarila pješaka, koji je pao na kolnik. Protiv vozačice slijedi kaznena prijava.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije