Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Od triju nestalih Albanaca jedan isplivao, drugi se utopio kod Mljeta

22.01.2009.
u 20:56

Na obali otoka Mljeta danas je pronađeno tijelo jednog od trojice Albanaca koji su jučer nestali kod rta Oštro, nakon čega su na južnom Jadranu hrvatske s crnogorskim i albanskim pomorskim vlastima pokrenule zajedničku akciju traganja i spašavanja, priopćilo je večeras Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture.

U traganju su sudjelovali zrakoplov Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, brodice i brodovi Lučke kapetanije u Dubrovniku, Obalne straže, Hrvatske ratne mornarice i Pomorske policije.

Prvi dan nitko od njih nije nađen, a drugi dan na obalu otoka Mljeta isplivao je jedan od nestalih Albanaca. Nedugo zatim je pronađena prevrnuta brodica i utopljenik pokraj nje.

Tijekom večeri tijelo utopljenog Albanca brod "Danče" dubrovačke Lučke kapetanije prevest će u Dubrovnik.

Akcija traganja i spašavanja se nastavlja pretragom obalnog područja i voda otoka Mljeta. U akciju su na kopnu uključeni pripadnici Gorske službe spašavanja iz Dubrovnika i Orebića te vatrogasci s otoka.

Dosadašnju potragu ometali su olujni jugo i kiša, pa su manja plovila koja sudjeluju u potrazi u nekoliko navrata prekidala potragu i tražila zaklon.

Potraga na kopnu još traje, a sutra se nastavlja i na moru.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije