Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulturna akcija

Od svake parkirališne karte pola kune za kulturu

poljana
Hrvoje Jelavić/Pixsell
09.06.2010.
u 12:48

- Udruge koje dobiju sredstva ne moraju imati sjedište isključivo u Šibeniku, ali je prvi i osnovni uvjet da svoje programe izvode u šibenskoj staroj gradskoj jezgri.

Od svake parkirališne karte plaćene na parkingu na Poljani, središnjem šibenskom trgu, pola kune bit će potrošeno na različite projekte i programe u kulturi - najavljuju šibenski dogradonačelnik Franko Vidović i direktorica Gradskog parkinga Lovorka Bujas.

Cilj ove svojevrsne kulturno-parkirališne akcije je oživjeti kulturna i subkulturna zbivanja u šibenskoj gradskoj jezgri te potaknuti i pomoći šibenske udruge na osmišljavanje zanimljivih manifestacija na trgovima i ulicama, kaže Željko Petreš iz Kulturnog vijeća Grada Šibenika.

- Udruge koje dobiju sredstva ne moraju imati sjedište isključivo u Šibeniku, ali je prvi i osnovni uvjet da svoje programe izvode u šibenskoj staroj gradskoj jezgri.

Također, sredstva Gradskog parkinga mogu dobiti samo udruge koje iz proračuna Grada Šibenika ne dobivaju godišnje više od 10 tisuća kuna, a i ukupni godišnji iznos koji jedna udruga može dobiti iz ovog izvora ne može prelaziti 10 tisuća kuna. Svaki će mjesec Kulturno vijeće Grada Šibenika u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti odlučivati kojoj će udruzi, ili udrugama ili pojedincu Gradski parking uplatiti u tom mjesecu prikupljeni novac - objašnjavaju iz Grada Šibenika.

Kako se procjenjuje, mjesečno bi se od parkirališta na Poljani (bivšega gradskog šetališta na kojem "ljetni" sat parkiranja stoji 10 kuna) za kulturu utržilo oko pet, šest tisuća kuna, a godišnje između 50 i 70 tisuća kuna, što baš i nije mali novac, zaključila je L. Bujas.

Inače, razne udruge svoje projekte ili programe mogu prijaviti na obrascu koji će biti objavljen na službenim internetskim stranicama Grada Šibenika ili se može preuzeti u Gradskoj upravi. Dogradonačelnik Vidović najavljuje i skoro postavljanje antena za bežični internet u središtu grada, pomoću kojih će turisti i građani besplatno doznati potrebne servisne informacije u gradu, te bez naknade pretraživati internet sat i pol dnevno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije