Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo gospodarstva

Dobre vijesti za vozače! Nastavlja se znatan pad cijena goriva

gorivo_nnn_bih_090715[1]
21.09.2015.
u 11:14

Do pojeftinjena će doći zbog pada cijena naftnih derivata na Mediteranu, i to benzina za 4,5 posto, dizela za 2,3 posto te pada tečaja američkog dolara od 1 posto

Prema posljednjim izračunima, od utorka će doći do pada cijena motornih goriva. Tako bi, prema izračunu Ministarstva gospodarstva, benzini mogli pojeftiniti oko 18 lipa po litri, dok bi dizelska goriva mogla pojeftiniti oko 11 lipa po litri.

Do pojeftinjena će doći zbog pada cijena naftnih derivata na Mediteranu i to benzina za 4,5 posto, dizela za 2,3 posto te pada tečaja američkog dolara od 1 posto.

Kako je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno, nove cijene, a time i razina pojeftinjenja, u konačnici prije svega ovise o odluci trgovaca.

Ministarstvo gospodarstva podsjeća da je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj na portalu i aplikaciji o cijenama
goriva Ministarstva gospodarstva www.min-go.hr

Komentara 16

ZA
zambezi
11:37 21.09.2015.

kad je prije dva tjedna dolar poraso za 1 posto,poskupljenja nafte za 4 posto,dizel poskupio 35 lipa,sad za isti omjer pojeftinjenja i pada tecaja,dizel pojeftinjuje 11 lipa. Al vise glupo komentirat cijene goriva u RH.

DU
Duba
12:03 21.09.2015.

to je dobra vijest i za vozačice!

Avatar bok
bok
13:19 21.09.2015.

...jeftinije je biciklinom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije