Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRIJANJE

Od suda se traži da pročelniku Bručiću zatvori plinske cijevi

Bručić
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
13.11.2014.
u 16:00

Nakon Konjščine još jedna zgrada - u Zlatar Bistrici, bez grijanja zbog neplatiše

Kako su od pročelnika Stjepana Bručića ovrhom naplatili pričuvu, tako će i privremenom sudskom mjerom zatražiti da se plin u njegovom prostoru u zgradi Ivice Gluhaka 15 u Konjščini, zbog kojeg duga su svi stanari bez grijanja, zablindira. Isto će se učiniti s neplatišom u zgradi u Lovrečanskoj 14 u Zlatar Bistrici, gdje su stanari u istom problemu, također zbog jednog neplatiše.

Sastanak Povjerenstva

Naime, Povjerenstvo se vezano uz prigovor stanara zgrade Ivice Gluhaka 15 u Konjščini sastalo tek preksinoć. Stanari su se pozvali na odredbu Ugovora po kojoj Plin Konjščina d.o.o. može prekinuti isporuku plina u slučaju ako kupci nisu podmirili 51 posto ugovorne obveze za obračunsko razdoblje. Pozvali su se i na odredbe Zakona o zaštiti potrošača, no Povjerenstvo nije prihvatilo niti jedan od argumenata. Za prvu odredbu kažu da je izvađena iz konteksta i njoj treba dodati “ni nakon isteka roka iz opomene poslane pojedinim suvlasnicima”, a i opskrbljivač plinom nije u nikakvom pravnom odnosu sa suvlasnikom kojim ima najveći dug. Ipak, doneseni su zaključci koji, ako se ispune, mogu stanarima zgrade osigurati ponovnu opskrbu plinom. Tako su pozvani podnosioci Prigovora da u roku od osam dana dostave vjerodostojno pisano očitovanje suvlasnika ili Upravitelja zgrade na koji način će do 31.prosinca ove godine riješiti problem suvlasnika koji koristi opskrbu toplinske energije iz zajedničke kotlovnice, a ne podmiruje svoje obveze za isporučeni plin. Taj je dokument, kažu neophodan kako bi Opskrbljivač u slučaju nastavka opskrbe plinom imao određeno jamstvo da se neće dešavati daljnje povećanje dugovanja koje je bilo prisutno protekle tri godine.- Donesen je i zaključak da se dostavi dokumentacija po kojoj je vidljivo da je i kada pokrenut ovršni postupak kojim će se podmiriti dugovanje - kazao nam je direktor tvrtke Plin Konjščina Željko Darmopil.

Pronađeno rješenje

- U istoj situaciji kao i u ovoj zgradi u Konjščini je i zgrada u Zlatar Bistrici u Lovrečanskoj 14. Dokaze da su ovršni postupci pokrenuti imamo, a sad ćemo od suda zatražiti privremenu mjeru da se platišama pusti plin, a neplatišama blindiraju cijevi - kazala nam je Branka Pišković iz “Gospodarenja stanovima” koje gospodari objema zgradama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije