Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Huanitova majka:

'Od srca zahvaljujem predsjednici, Huanito zasigurno ne bi izašao živ iz zatvora'

Zlata Luksetić, majka Huanita Luksetića
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/5
26.01.2019.
u 16:56

Njena odluka za mene je ogromna utjeha i nada i dokaz da ipak među svima koji su odlučivali o sudbini moga sina ipak ima netko tko je razuman i tko je čovjek, rekla je Zlata Luksetić

Zlata Luksetić zahvalila je predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović na odluci o pomilovanju njezinog sina Huanita, osuđenog na dvije godine zatvora zbog uzgoja marihuane koju je koristio za liječenje od multiple skleroze.

- Od srca zahvaljujem predsjednici, kao žena i kao majka, na njenoj odluci da mi pomiluje sina i time mu omogući daljnji život jer on zasigurno ne bi izašao živ iz zatvora. Njena odluka za mene je ogromna utjeha i nada i dokaz da ipak među svima koji su odlučivali o sudbini moga sina ipak ima netko tko je razuman i tko je čovjek. Od mene je, kao žena ženi, zaslužila samo sve najbolje - rekla je Zlata Luksetić, pišu 24 sata.

Pogledajte video Huanitove majke:

Dodaje kako mu je trebalo neko vrijeme da izađe iz sobe nakon što je čuo odluku predsjednice. 

- Samo se blago nasmiješio i rekao "mama, ovo je za sve nas" jer on se borio za sve ljude u ovakvoj situaciji, a ne samo za sebe - rekla je Zlata Luksetić.

Luksetić, koji boluje od multiple skleroze, je u studenom 2017. na Općinskom sudu u Rijeci osuđen nepravomoćno na dvije godine zatvora zbog ilegalne proizvodnje marihuane, a tu je presudu potvrdio drugostupanjski sud pa je ona postala pravomoćna.

– Predsjednica RH upoznata je sa slučajem Huanita Luksetića i smatra kako je njegovo zdravstveno stanje nemjerljivo važan element cijelog slučaja i spremna ga je pomilovati. Predsjednica Republike Hrvatske ne može automatski pomilovati g. Luksetića, već on ili njegov pravni zastupnik trebaju podnijeti molbu za pomilovanje preko Ministarstva pravosuđa, koje dostavlja izvješće Predsjednici – priopćeno je iz Ureda predsjednice. 

Pogledajte video Živog zida ispred Ureda predsjednica povodom slučaja Huanita Luksetića:

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar -zztop-
-zztop-
17:09 26.01.2019.

Predsjednica je mudra ko lisica.

PU
Pukovnik
17:21 26.01.2019.

Ovo je dobra odluka. Kriminalci a la Horvatinčić, Sanader i Vidošević šetaju slobodni gradom dok se trenira strogoća na bolesnom čovjeku glumeći predstavu za narod. Svi problemi ove države vod od i do pravosuđa.

SA
samoborka
17:54 26.01.2019.

Pravosudje su nam od losih i korumpiranih sudaca u svoje ruke preuzeli novinari. Dokazani senzacionalisti i manipulatiri. Pa su tako u zatvor strpali Daruvarca,a iz zatvora izvukli Huanita. Sto je sljedece? Zdravstvo ce nam preuzeti postari,a skolstvo dimnjacari?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije