Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U europskom društvu
Povratak na članak

Od sljedeće školske godine kreće devetogodišnja obavezna škola

Najmanje tri sata dnevno u predškoli će provesti učeći osnovne vještine potrebne za samostalno snalaženje, poput zakapčanja gumba...

Komentari 6

FE
Felicijen
16:29 03.11.2012.

Ionako stalno trube o "cjeloživotnom učenju"...

VL
FE
fefellerunt
20:55 03.11.2012.

Onda netko kaže država u krizi. Kao što se vidi država ima novca dok planira 9 do 10 000 parazita na državno korito , što će uspješno pridonijeti dodatnom zaduženju od najmnaje 150 mil € Naravno kako bi paraziti imali izmišljena radna mjesta umirovljenici će živjeti sa 2000 kn mirovine , RVI i umirovoljenim pvojnicima skinut će se mirovine i za 20% , što je ekonomski potpuno razumljivo jer oni su nepotrebni za državu . zato ćemo uz ovo nakaradno predškolsko obrazovanje , zdravstveni odgoj, najvjerojatnie uvesti i predmete izležavanja, sjedenja i sl.

VL
OD
oltar domovine
22:18 03.11.2012.

Od sljedeće školske godine kreće devetogodišnja obavezna škola ps:Stipe Suvar nam se vraca haha

VL
NO
NoseyCat
11:14 04.11.2012.

To je u redu. Kao tzv. mala škola u koju su išli oni koji nisu smjeli u vrtić. Definitvno potrebno djeci koju čuvaju doma da se socijaliziraju i naviknu na grupu/školsko okruženje. U USA je to "preschool", ista stvar.

VL
NO
NoseyCat
11:20 04.11.2012.

@meri_22: Ima djece koja nemaju tu prednost (da, prednost) pohađanja vrtića. Puno je bolje da sva djeca imaju jednaku startnu poziciju na početku 1.r. osnovne škole, a to mogu steći samo kroz ovakav program. Neki će ponoviti ono što znaju,u, uvježbati, neki će naučiti nešto novo, razviti finiju motoriku, i, što je najvažnije, družiti se s vršnjacima. Vjerojatno će neka djeca iz predškole krenuti zajedno u isti 1. razred, što će taj prijelaz "u pravu školu" učiniti bezbolnijim.

VL
IV
ivanaivezic327
09:19 20.01.2015.

Menee zanima zasto u opcini nedaju da djeca idu u malu skolu u svom selu vec u toj opcini a oni skupljaju sva sela.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.