Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubio bitku

Tinejdžer koji je prikupio više od 27 milijuna kuna za dobrotvorne svrhe umro od raka

Stephen Story
Foto: Youtube Screenshot
14.05.2014.
u 18:01

– Srce mi puca od ponosa i lomi se od boli za mojim hrabrim, nesebičnim i inspirativnim sinom koji je mirno umro u snu – napisala je Jane, majka Stephena Suttona na Facebooku.

Stephen Sutton, tinejdžer iz Velike Britanije koji je prikupio više od 27 milijuna kuna za dobrotvorne svrhe, izgubio je bitku s karcinomom, javlja Reuters.

Vijest o smrti potvrdila je njegova majka Jane na Facebooku. Napisala je da je umro u snu u srijedu ujutro.

– Srce mi puca od ponosa i lomi se od boli za mojim hrabrim, nesebičnim i inspirativnim sinom koji je mirno umro u snu – napisala je Suttonova majka Jane.

Stephenu Suttonu rak debelog crijeva dijagnosticiran je kada mu je bilo 15 godina. Novac je prikupio za zakladu Teenage Cancer.

Stephen je u početku namjeravao skupiti samo 10.000 funti za dobrotvorne svrhe, no njegova kampanja prošli je mjesec zadobila veliku pozornost javnosti i potporu slavnih osoba nakon što je objavio "selfie" koji se proširio internetom, javlja BBC.

Među slavnim je osobama koji su mu dali potporu i komičar Jason Manford koji je kazao da je Stephen najinspirativnija osoba koju je ikada upoznao.

– U najmračnijem razdoblju svoga života nesebično je posvetio svoje posljednje trenutke prikupljanju milijuna funti za tinejdžere koji boluju od raka – rekao je komičar. 

Na vijest o njegovoj smrti reagirao je i britanski premijer David Cameron koji je na Twitteru napisao da su Stephenov duh, hrabrost i čin prikupljanja sredstava za istraživanje raka poticajni.

>> Mladić koji umire od raka uspio prikupiti 8,7 mil. kn za oboljele!

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar lustrismus
lustrismus
18:14 14.05.2014.

Zar u Britaniji kuna valuta?

TO
tolitol
22:25 14.05.2014.

U Velikoj Britaniji valuta nije kuna, ali se i u tamošnjim novinama novčane vrijednosti uvijek izražavaju u domicilnoj valuti, dakle u britanskim funtama. Tako je i u VB, u ostatku civiliziranog svijeta, pa eto malo po malo civilizira se i Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije