Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog urušenog mosta

Od Popovače do Siska dva sata!

'26.09.2010., Sisak - Zbog propadanja mostica na 25. km drzavne ceste D-36 za sav je promet zatvorena dionica Sisak-Popovaca.  Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
28.09.2010.
u 07:30

Od Hrvatskih cesta odgovor nismo dobili, ali neslužbeno doznajemo da će popravak trajati više od mjesec dana.

Urušavanje mostića na cesti Kutina-Popovača-Sisak prometno je razdvojilo županiju te time stvorilo brojne probleme stanovništvu, od školaraca do radnika koji putuju na posao na toj relaciji, pa čak i bolesnicima. Naime, Kutinjani su se požalili kako ih zagrebačke bolnice nisu htjele primati, a zbog trenutačne situacije hitna pomoć iz Moslavine brže će doći do Zagreba nego do sisačke Opće bolnice.

Prijevoz bolesnika ipak je riješen intervencijom lokalnih vlasti. Vozilima kutinske Hitne pomoći prevest će se u bolnice Nova Gradiška, Pakrac i Zagreb.

– Odnos zdravstvenih djelatnika osobito me naljutio. Sustav bi u izvanrednim situacijama sam to trebao rješavati, a ne da građani ne mogu do liječnika. Urušavanje mosta govori koliko je ova županija krhka na infrastrukturi – kazao je kutinski gradonačelnik Davor Žmegač. U ambulanti Doma zdravlja Popovača kažu da jako hitne slučajeve šalju u zagrebačku bolnicu Dubrava, a ostali se prevoze lokalnom cestom preko Ivanić-Grada i Martinske Vesi prema Sisku.

Mještani Popovače koji rade u Sisku služe se autocestom ili lokalnom cestom prema Ivanić-Gradu te preko mosta u Martinskoj Vesi za Sisak.

– Koristim lokalnu cestu kojom ima 80 kilometara do Siska. Na pojedinim mjestima su magla i provalija s vodom, tako da vožnja nije ugodna. Ustajem u pola tri ujutro jer mi treba i do dva sata da bih došao na posao. Nadam se da će most biti brzo popravljen, jer na posao se mora – kazao je Tomislav Kertis iz Osekova, koji radi kao pekar u zalogajnici u Sisku.

Hrvatske ceste tijekom jučerašnjeg dana trebale su odlučiti o načinu i roku popravka mosta, no još nismo dobili informacije o tome. Po neslužbenim informacijama, obnova bi mogla potrajati i dulje od mjesec dana. Iz Sisačko-moslavačke županije poručuju da rade sve u sklopu svojih nadležnosti da ublaže posljedice štete. Upita o prijevozu školaraca nisu imali jer je vrlo mali broj učenika koji putuju iz sisačkog dijela županije prema Moslavini i obrnuto.

Zbog oštećenog mosta cesta Popovača-Sisak zatvorena je za sav promet kroz šumu Brezovica. Obilazak je od Ivanić-Grada preko Martinske Vesi, od Kutine i Novske preko Jasenovca ili autocestom Bregana-Lipovac, od čvora Popovača-čvor Ivanja Reka-zagrebačka obilaznica-D 30-Velika Gorica-Sisak.

Alternativni autobusni prijevoz na relaciji Sisak-Popovača-Kutina organizirala je jedino tvrtka Čazmatrans Nova, koja vozi preko Martinske Vesi. Polasci iz Kutine su u 6.15, 6.40 te u 11.45, a vožnja do M. Vesi traje nešto manje od dva sata. Polasci iz Siska su u 14.15, 16.15 te 19.15.

– Još prošli tjedan nudili smo mogućnost alternativnog pravca u slučaju dodatnih poteškoća uzrokovanih poplavom te smo obavili sve organizacijske pripreme da bismo pravodobno osigurali prijevoz građanima. O tome smo obavijestili i Državni centar 112, Hrvatske vode te djelatnike županijskog MUP-a koji su nam pomogli u brzom rješavanju problema – kazao je Danijel Magdić iz Čazmatransa. Iz sisačkog Autoprometa poručuju da do daljnjega ne mogu održavati te linije.

Ključne riječi

Komentara 2

KA
Kajgod
10:13 28.09.2010.

QUOTE Upita o prijevozu školaraca nisu imali jer je vrlo mali broj učenika koji putuju iz sisačkog dijela županije prema Moslavini i obrnuto...... Dakle... s obzirom da smo upravo i na radiju čuli kako je \"Ceca\" izjavila, da nije bilolo pritužbi učenika, odnosno njihovih roditelja na prijevoz do Siska i obrnuto, evo pa da ja svečano kao \"savjetnik\" (:-D) iz Moslavine uložim pritužbu. A evo Quotao sam i dio teksta, pa da \"ispravim netočan navod\". Naime, zanima me, ako u Žuoaniji smatraju da je VRLO mali broj učenika koji putuje za Sisiak i obrnuto, kako onda objašnjavaju 4 redovne Čazmatransove linije za školsku djecu, koja usput budi rečeno od tako VRLO malog broja, nemaju gdje ni sjediti, jer je autobus naravno pun?! Dvije linije idu za jutarnju smjenu, a dvije za popodnevnu. I sad... ako klinac ide u 1. srednje i ode od kuće u pola 7, kasni naravno na 1. sat jer autobus vozi kuda vozi, a vraća se oko 4, pola 5, kako onda da nemam pritužbu? Kako na Županiju, tako i na Županijske ceste. E da, i samo da ipak pohvalim Čazmatrans, ljudi su se ipak potrudili organizirati prijevoz... Kratko i jasno, gospodo i naravno GOSPPOĐO u Županiji, sram vas budi bilo!!! Pozzz ostalim komentatorima aktualnosti u Županiji...

OZ
ozujsko
11:24 28.09.2010.

hoce nasa Jaca da pred izbore gradi Peljeski most,taj Popovaca-Sisak ni je potreban taj se nalazi u EU-odnosno u Hrvatskoj,pa mjestani i djaci Siska i Popovace mogu i plivajuc preko rijeke,hehehhe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije