Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavilo Ministarstvo

Vozači, požurite na benzinsku! Od ponoći rastu cijene goriva

cijene goriva
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
07.09.2015.
u 11:51

Prema izračunu Ministarstva gospodarstva, benzini mogli poskupjeti 29 lipa po litri, dok bi dizelska goriva mogla poskupjeti 34 lipe

Lošu vijest za vozače objavilo je danas Ministarstvo gospodarstva. Nakon sedam uzastopnih tjedana pada, od ponoći će najvjerojatnije porasti cijene goriva.

"Prema izračunu Ministarstva gospodarstva, benzini mogli poskupjeti 29 lipa po litri, dok bi dizelska goriva mogla poskupjeti 34 lipe", izvještavaju iz Ministarstva i dodaju da će se cijene promijeniti zbog rasta cijene nafte na svjetskom tržištu, kao i rasta cijene derivata.

Ojačao dolar

"Protekli tjedan rasle su cijena naftnih derivata na Mediteranu od 7 do 10 posto, a i tečaj američkog dolara bio je viši za 1,4 posto", pišu iz Ministarstva. Naglašavaju da je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno pa će cijene ovisiti o odluci trgovaca.

Vozači koji žele platiti manje za gorivo na benzinske postaje moraju stići do ponoći.

>>Benzin bi od utorka trebao poskupjeti za 25 lipa po litri, dizel 30

>>Vozači, dobra vijest! Evo koliko bi od ponoći trebalo pojeftiniti gorivo!

Komentara 2

LI
lika64
15:10 07.09.2015.

lopine sad će opet dizati 30-40 lipa a spustali po par lipa. A cijena na Mediteranu je manja nego na burzama, jer su to plutajuci tankeri bez odredišta dok ne naiđu kupci i plate, tada tanker ide na odredište

BR
brancro
17:08 07.09.2015.

Litra dizela u Austriji je 0,99 € pa vi računajte! Siroti austrijanci sa četiri puta većim standardom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije