Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Od ponedjeljka ne propustite novi broj časopisa Moja zemlja

MZ
VL
PR
Autor
PR članak
09.11.2012.
u 16:06

Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaposlit će još 135 ljudi

U novom broju donosimo intervju s Antom Pezom, ravnateljem Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ravnatelj APPRRR-a najavljuje zapošljavanje još 135 ljudi. „To nije nečiji hir“, kaže Pezo, „već potrebe s obzirom na pravila Europske unije“.

Iskoristivost IPARD-a, pretpristupnog fonda EU, sve je veći. Koje su najveće prepreke, donosimo vam u razgovoru s djelatnicima konzultantskih tvrtki. Prema njihovim iskustvima, najvažnija je priprema, točni podaci i poštovanje rokova.

U listopadu su bili posljednji protesti mljekara oko otkupnih cijena, a mnogi od njih ne znaju ili ne žele krenuti u izravnu prodaju mlijeka. Moja zemlja donosi prednosti izravne prodaje na kućnom pragu ili pomoću mljekomata. To je jedan od načina za spas mljekara, barem nekih.

Sve se više hrvatskih poljoprivrednika okreće buči jer je njena isplativost velika, a bučino ulje je među najzdravijima. Uspijeva li proizvođačima bučina ulja da kod države imaju isti status kao i proizvođači maslinova ulja, doznajte u devetom broju Moje zemlje.

Bili smo i u Austriji, gdje smo posjetili osobu koja je prije petnaestak godina bankrotirala, a danas se za njegovu tvornicu čokolade u istočnoj Štajerskoj zna u velikom broju zemalja.

Donosimo i priču o hrvatskom ovčaru, pasmini koja je sve popularnija u svijetu, te mnogo drugih priča i savjeta za ratare, stočare, voćare i hobiste.

Sve to i još više u novom broju časopisa Moja zemlja na 92 stranice za 19,99 kuna od ponedjeljka 12. studenog.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?