Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Od operatera na stroju do trenerice za autonomno održavanje - razgovarali smo sa Istrankom koja radi za najboljeg globalnog poslodavca

BAT
17.05.2023.
u 08:00

“Godinama sam radila kao operater, a s dolaskom u BAT mi je karijera dobila uzlaznu putanju u vrlo kratkom vremenskom periodu”, poručila je Samanta Banovac, čiji karijerni put zaista nije svakidašnji

Investicijskim ciklusom od skoro 80 milijuna eura, BAT-ova tvornica u Kanfanaru jedna je među rijetkima na svijetu koja ima uvjete proizvodnje starih i novih kategorija proizvoda, a budući će zaposlenici imati jedinstvenu priliku steći znanje i iskustvo u radu sa strojevima koji predstavljaju revoluciju u industriji.

Kompanija želi na globalnoj razini postati ugljično neutralna do 2030. te osigurati da do 2050. čitav lanac vrijednosti također bude ugljično neutralan. Ugledni Financial Times proglasio je BAT jednim od lidera među kompanijama koje predvode borbu protiv klimatskih promjena, a prepoznati su i napori koje kompanija provodi u području upravljanja ljudskim potencijalima.

BAT je šestu godinu zaredom dobio vrijedno priznanje ‘Global Top Employer‘ za najboljeg globalnog poslodavca za 2023., kojeg dodjeljuje Top Employers Institute, neovisna organizacija koja proučava radne uvjete najvećih globalnih poslodavaca. BAT je među samo 15 tvrtki koje su dobile certifikat Global Top Employer 2023. koji se temelji na opsežnoj procjeni praksi poslodavaca, a uključuje područja strategije ljudskih resursa, radno okruženje, privlačenje talenata, učenje, raznolikost i uključenost te dobrobit.

Kako je raditi kod najboljeg globalnog poslodavca podijelila je Samanta Banovac, trenerica za autonomno održavanje u odjelu izrade i pakiranja, koja je svoju karijeru u BAT-u započela 2006. kao operater na stroju.

Brzo nakon početne pozicije postala sam univerzalac, odnosno izrađivala sam i pakirala proizvode nakon čega mi se otvorila mogućnost za napredovanje te sam počela s radom kao administrator u odjelu izrade i pakiranja proizvoda. Nakon toga, sam postala voditelj odjela koji se bavi procesom izrade filter štapića te sam kasnije dobila dodatno unaprijeđenje u procesnog analitičara u odjelu izrade i pakiranja, nakon čega sam došla na poziciju koju i danas izvršavam. Kao što se može vidjeti kroz moju priču, postoji kontinuitet napredovanja otkako sam dio BAT-a, naravno, zahvaljujući svojoj predanosti, ali i kontinuiranom praćenju rada svakog pojedinca što mi je omogućilo da iskoristim sve prilike koje su mi se ponudile”, rekla je Samanta prepričavajući svoj razvojni put u kompaniji.

Podršku je, kaže, imala od samog početka te nije imala poteškoća pri mijenjanju odjela i pozicija. “Za svaku sam ulogu prolazila kroz posebne edukacije koje su mi omogućile dodatno usavršavanje. Ovdje bih svakako izdvojila treninge za face to face komunikaciju, motivacijsku komunikaciju koja potiče ljude da zajednički dođu do efikasnih rješenja, jer je timski rad nešto što najbolje opisuje kako je raditi u BAT-u”, ističe.

Kada smo je priupitali koji su benefiti rada kod tako velike kompanije, Samanta je jasno istaknula prilike za napredovanje i kontinuirano usavršavanje. “Mislim da to jasno ocrtava i moj poslovni razvoj budući da sam promijenila nekoliko uloga. I ono što je kod nas velika prednost, za napredak priliku ima apsolutno svatko tko za to pokazuje ambicije. Rekla bih da su edukacije najveći benefit rada u BAT-u, naravno, uz različite bonuse, zajednička neformalna timska druženja i slično”, rekla je Samanta koja se u Kanfanaru nada i dočekati penziju.

Da, želim nastaviti ovdje raditi jer uživam biti ovdje, uživam raditi u tvornici. U protivnom, ne bih ovdje bila 17 godina. Ponosna sam što sam danas dio priče u kojoj stvaramo proizvode s potencijalom smanjene štetnosti, što omogućuje modernija tehnologija s kakvom radimo posljednjih godinu dana, što pratimo globalne trendove koji se odvijaju upravo na našem poluotoku. Na taj je način Kanfanar dio svjetske priče”, zaključuje Samanta.

Više informacija o otvorenim pozicijama, uvjetima rada i benefitima moguće je saznati na web stranici.

BAT, kompanija proglašena najboljim globalnim poslodavcem u 2023. godini, traži radnike za svoju tvornicu u Istri koja je od centralne važnosti za transformaciju cijele kompanije po pitanju tehnologije i održivosti.

Ključne riječi
BAT

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije