Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPOSLENIK SAFU-a

Od obrtnika koji je radio na izgradnji romskih kuća tražio novac i da mu radi na apratmanima besplatno

Ilustracija
Foto: Getty Images
05.06.2020.
u 16:20

Zatražio je isplatu po 15.000,00 kuna mjesečno do kraja projekta

Muškaraca (57) sumnjiči se za primanje mita, a USKOK je, protiv njega pokrenuo istragu. Riječ je inače o zaposleniku Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) u kojoj 57-godišnjak radi kao viši stručni savjetnik – specijalist, zadužen za nadzor provedbe projekta izgradnje romskih kuća, dječjeg igrališta i sportskog igrališta u Općini Darda.

Taj projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 57-godišnjak se sumnjiči da je od 15. svibnja do 4. lipnja 2020. od vlasnika i direktora trgovačkog društva koje je jedan od izvođača radova izgradnje romskih kuća, zatražio isplatu po 15.000,00 kuna mjesečno do kraja projekta.

Osim novca, sumnjiči ga se da je izvođača projekta tražio i da mu izvede građevinske radove na četiri apartmana na otoku Krku i da mu to ne naplati. Za uzvrat mu je 57- godišnjak obećao kako mu neće raditi probleme u nadzoru projekta izgradnje romskih kuća. Nadalje, sumnjiči ga se da je vlasnika obrta više puta zvao, a da bi 4. lipnja osobno došao u Suzu gdje je vlasnika obrta preuzeo 2000 eura koje je zadržao. USKOK je zatražio od suca istrage da mu se odredi istražni zatvor, a sudac istrage je zahtjev prihvatio te mu je istražni zatvor odredio zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Ključne riječi

Komentara 6

KO
komunikolog
16:44 05.06.2020.

Iz koje je stranke? Zašto to ne piše?

DR
drwlad
09:52 08.06.2020.

Ovaj majstor je uspio reketariti cigane, pa tko kaže da u državnoj upravi ne rade stručnjaki.

JE
jezdovec
18:37 05.06.2020.

Da je iz HDZ-a pisalo bi vec u naslovu. Objavite ime i prezime tog "specijaliste"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije