Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURAN ŽIVOT Mlada odvjetnička vježbenica za oko zapinjala bogataškim sinovima

Od ljeta u vezi s Petračevim odvjetnikom Pavasovićem

Ivana na zagrebačkoj špici s ponosnim roditeljima - odvjetnikom Zvonimirom Hodakom i majkom profesoricom pomorskog prava Ljerkom Mintas-Hodak
Foto: Damir Humski
06.10.2008.
u 19:25

Ivana Hodak rođena je 7. veljače 1982., a ubijena je jučer na kućnom pragu u 27. godini. Zaustavljen je tako život mlade odvjetničke vježbenice, asistentice na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta te sudske vještakinje za grafologiju. Posljednjih dana pripremala je pravosudni ispit i radila na imovinsko-pravnim predmetima u uredu svojega oca, uglednog odvjetnika Zvonimira Hodaka.

I akademska karijera
No, usporedno je gradila i akademsku karijeru i bila asistentica svojoj majci dr. Ljerki Mintas Hodak na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta na katedri za pravo. Ivana je jedino dijete Ljerke i Zvonimira Hodaka koji je prije sedam godina u jednom razgovoru izjavio da mu je najbolja životna odluka bio dolazak kćeri Ivane na svijet.

Njezina majka, izdanak ugledne zagrebačke obitelji, devedesetih je godina bila istaknuta političarka. Prošla je put od zamjenice ministra prometa, pomorstva i veza, preko savjetnice predsjednika Tuđmana za pomorsko pravo, do potpredsjednice u vladi Zlatka Mateše. S druge strane, otac Zvonimir potječe iz siromašne ličke obitelji i prešao je težak put do uglednog odvjetnika. Ivana Hodak bila je vedra i uvijek nasmijana djevojka te stoga vrlo omiljena u društvu i rado viđena u zagrebačkim društvenim krugovima.

Svojom prirodnom ljepotom zapinjala je za oko mnogim mladićima iz tzv. zlatne zagrebačke mladeži. Stranice društvenih kronika počela je puniti još na početku veze s Davorom Bienenfeldom, potom s Danijelom, sinom gospodarstvenika Davora Šterna. A do prije dva mjeseca bila je u stabilnoj trogodišnjoj vezi s Ivorom Vucelićem, članom uprave Adriatic.neta. Ovoga ljeta na Braču je iznenada buknula ljubav između nje i Ljube Pavasovića Viskovića, odvjetnika Novice Petrača, što je poprilično zateklo njezine roditelje s obzirom na to da je njezin otac pravni zastupnik Vladimira Zagorca.
- Bila je snažna pojava, obrazovana, načitana i lijepo se izražavala. Bilo je više nego očito da dolazi iz ugledne pravničke obitelji - prisjeća se njezina profesorica, a sada predsjednica Ustavnoga suda dr. Jasna Omejec. I Ivanini kolege sa ZŠEM-a priopćenjem su izrazili krajnje ogorčenje i gnušanje nad time što je jedan mladi život otišao zauvijek na tako brutalan i monstruozan način.
- Za sve nas Ivanin odlazak nemjerljiv je gubitak - kažu u ZŠEM-u izražavajući šok i nevjericu zbog tragične pogibije svoje suradnice.

Izvan slučaja Zagorec
Naglašavaju da će je studenti pamtiti kao iznimno motiviranu i odgovornu osobu. Voljela je, kažu, rad sa studentima i oni su voljeli nju. Ivana je imala sve predispozicije da postane uspješna odvjetnica, jer osim što je njezin otac odvjetnik, i njezin djed po majci, Vladimir, također je bio odvjetnik, a majka Ljerka doktorica je pomorskog prava. Kako doznajemo iz odvjetničkog ureda Hodak, Ivana nije bila uključena u slučaj Zagorec, već se kao odvjetnička vježbenica bavila imovinsko-pravnim poslovima u uredu svojega oca.


Bol i nevjerica među zlatnom mladeži

Vijest da je njihova prijateljica ubijena s dva metka usred grada šokirala je prijatelje Ivane Hodak. Zbog boli i nevjerice većina ih se suzdržavala od komentara o tom nemilom događaju.
– Ništa, ništa, ništa, ništa ne želim reći. Ne dajem nikakve izjave – tužna glasa rekla je glumica Jelena Perčin, Ivanina najbolja prijateljica. Ivanina prijateljica Iva Vucelić, sestra Ivora Vucelića, s kojim je Ivana nedavno prekinula ljubavnu vezu, ovaj događaj nije mogla komentirati. Telefonski poziv preuzeo je njezin suprug, koji je samo rekao da je Iva trudna i da ne može razgovarati.
– Ne mogu vjerovati da se to dogodilo i suosjećam s obitelji. Ivana je dolazila u Saloon, a viđali smo se i na moru – rekao je Maro Srezović, sin vlasnika Saloona. Tuga i bol shrvali su jučer i Jasenku Breitenfeld, ravnateljicu Prve privatne gimnazije, koju je Ivana završila.
– To je bilo najdraže stvorenje; pristojna, dobro odgojena, odlična učenica. Kome se ona mogla zamjeriti, stvarno ne znam – rekla je šokirana ravnateljica, koja je od jučer u školi pojačala sigurnosne mjere. Zahtijevao je to otac jednog učenika, inače odvjetnik uključen u slučaj Zagorec, zabrinut za sigurnost svoga sina. (P. M. Ž.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije