Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Od kuće radi 89% zaposlenih, 17% bi tako nastavilo nakon pandemije

Zadovoljni su i poslodavci koji kažu da su zaposleni tako produktivniji i manje izostaju s posla
22. travnja 2020. u 13:36 1 komentara 265 prikaza
Rad od kuće
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Trenutno od kuće radi 69 posto zaposlenih, radilo bi ih još devet posto, ali im to poslodavci nisu omogućili. Pedeset posto anketiranih u anketi portala Mojposao, među 900 ispitanika, kaže da takvu mogućnost prije krize nisu imali, a svega sedam posto ih je i ranije radilo do doma. Očekivano, radi se o zaposlenima u ID industriji. Trećina ispitanih, pak, vjeruje da će rad od kuće nastaviti i kad prođe pandemija. Pri tom, 20 posto zaposlenih jedva čeka povratak u ured. 64 posto bi voljelo zadržati mogućnost povremenog rada od kuće, a 17 posto je zainteresirano za svakodnevni rad iz svog doma.

PPD #OSTAJEMDOMA Ured kod kuće uz koji ćete štedjeti: Savjeti za odličnu organizaciju ureda i uštedu energije

Kao najveće izazove rada od kuće pokazali su se, inače, nedostatak komunikacije licem u lice s kolegama i ometanje od strane ukućana, a neki su se, priznaju, suočili i s manjekom radne discipline. No, većina od 50 posto smatra da je učinkovitija i efikasnija nego u uredu.

Kako bilo, kao velike prednosti rada od kuće ističe se ušteda vremena na putovanju do posla, fleksibilnost u radu i lakše usklađivanje poslovnog i obiteljskog dijela života. Takvim modelom nisu nezadovoljni ni poslodavci, koji ističu da sada ima manje izostanaka s posla i da da su mnogi radnici produktivniji.

 

>> VIDEO Kako razgovarati s djecom o koronavirusu?

Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
  • jamajka:

    Možda 10-tak % poslovnih prostora manje, pa nastavno i nešto manje cijene. Svako zlo za neko dobro?