Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAX DONOSI!

Od Karena Hačanova stvaram novog 'zeca'

martić
Foto: ''
08.11.2013.
u 19:49

Vedran Martić, uz ostalo, jedan je od trenera u teniskoj akademiji Pomak u Splitu, na lokaciji Stinice 22, piše Max!

Vedran Martić (46), poznati teniski trener iz Splita, koji je svojedobno više od četiri godine trenirao Gorana Ivaniševića, prihvatio se novog izazova, donosi Max! Postao je trener 17-godišnjeg ruskog tenisača Karena Hačanova, uz našega Bornu Ćorića jednoga od najperspektivnijih mladih tenisača.

Ovaj su tjedan bili u Ženevi, sljedeći će provesti u Helsinkiju. Odradit će dva challengera za koji je Karen dobio pozivnicu. I od kojih se očekuje da mladog Rusa poguraju sa sadašnje 511. pozicije na ATP listi.

Kako je došlo do te suradnje s Hačanovom? Tko vas je spojio?

– Prošle godine nakon juniorskog US Opena kontaktirao me Karenov ujak i tražio da pogledam kako igra. Karen je došao u Split, trenirao je tjedan dana i tako smo počeli suradnju. Jako je talentiran, malo podsjeća na Gorana, ali još puno mora raditi – otkrio je Martić.

Petrin peh s ozljedama

Hoćete li stalno putovati s njim i gdje će vam biti baza?

– Baza će nam biti u Splitu. Već sam ove godine bio s njim na većini turnira, a tako će biti i sljedeće godine.

Surađivali ste s Petrom Martić, s kojom niste u bližem srodstvu. Hoćete li nastaviti suradnju?

– Petru sam trenirao intenzivno nekoliko godina. Posljednjih godina njezin je trener Zoltan Kuharszky, a ja sam radio s njom kad bi bila u Splitu. Ove godine nismo puno surađivali baš zbog mojih obveza s Karenom. Sad Petra ima novog trenera, nekog Indijca.

Zbog čega Petra toliko oscilira?

– Ona je već pokazala da može pobjeđivati najbolje tenisačice svijeta. No, u protekle dvije godine imala je ogroman peh s ozljedama. U Australiji je početkom ove godine operirala koljeno. Teško je odigrati konstantnu sezonu ako ne možete konstantno trenirati i natjecati se. Svi se nadamo da će sljedeću godinu biti zdrava i da će njezini najbolji rezultati tek doći.

Kako danas gledate na suradnju s Goranom Ivaniševićem kojega ste trenirali između 1996. i 2000.?

– U tih četiri i pol godina Goran je odigrao 20 finala i osvojio 10 turnira. Privatno smo još uvijek dobri, ostali smo prijatelji, pa možemo jedan drugome dati dobar savjet.

Goran preuzima posao u HTS-u, što mislite o tome?

– Bilo bi to lijepo i korisno za hrvatski tenis, ali ja se bojim da do te suradnje neće doći.

Je li Goran mogao postići više i zbog čega nije?

– Prava je šteta što Goran ranije nije osvojio Grand Slam turnir. Ovako je pritisak da ga osvoji iz godine u godinu bio sve veći. Na kraju je ipak ispunio svoj san i osvojio najveći turnir na svijetu - Wimbledon. Valja napomenuti da je u vrijeme kad je Goran igrao bilo puno iznimno talentiranih igrača. Od Amerikanaca Samprasa, Agassija, Couriera i Changa do Nijemaca Beckera i Sticha, a tu su bili i Edberg, Rios, Muster, Krajiček, Kuerten, Kafeljnikov, Medvjedev, Rafter, Philippoussis, Henman, Rusedski, Korda i mnogi drugi.

Deset godina u Njemačkoj

Što vas je privuklo poslu teniskog trenera?

– Upisao sam fakultet elektrotehnike u Splitu, no u isto vrijeme sam dobio ponudu igrati za jedan klub u Njemačkoj. Odlučio sam se za tenis i otišao 1987. u Njemačku gdje sam kao igrač i kao trener proveo 10 godina.

Kako ocjenjujete perspektivu Hrvatske u muškom, a kako u ženskom tenisu?

– U Hrvatskoj smo uvijek imali jako dobre i talentirane igrače i igračice. Raduje me da se Marin vratio, Dodig i Karlović igraju jako dobro. Od mladih pratim Bornu Ćorića koji je postao najbolji junior svijeta, ali i Delića, Pavića i Kekeza, koji su također vrlo perspektivni. Kod cura, naravno, očekujem ponovni uspon Petre Martić. Donna Vekić je iznimno perspektivna, najmlađa je među prvih 100 na svijetu. Ajla Tomljanović igra jako dobro i trenutačno je s pravom najbolje rangirana hrvatska igračica. Posebno zanimljivo bit će pratiti napredak mlade Ane Konjuh, koja je uz izvrsnu juniorsku karijeru već počela i s odličnim rezultatima u seniorskoj konkurenciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije