Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez u prometu

VIDEO Ne jenjavaju gužve na autocesti A1: U smjeru mora vozi se u koloni brzinom 30-40 km/h

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/13
02.08.2021.
u 13:11

Kolona za ulazak na autocestu iz Zagreba formira se već kod motela Plitvice na zagrebačkoj obilaznici

Pojačan je promet gradskim cestama i obilaznicama, pojedinim autocestama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima. Mokri su i skliski kolnici od kiše u Istri i Hrvatskom primorju.

Autocesta A1 Zagreb – Split – Ploče:

Pred naplatnim postajama na izlasku s autoceste, u smjeru Zagreba, kolona je 3,5 kilometra. Kolona za ulazak na autocestu iz Zagreba formira se već kod motela Plitvice na zagrebačkoj obilaznici. U smjeru mora autocestom se vozi u koloni brzinom 30-40 km/h.

Kod odmorišta Desinec u smjeru mora također su velike kolone, a kilometrima se vozi po principu stani-kreni. 

Foto: Sandra Mikulčić
Povećana je gustoća prometa između naplate Lučko i čvora Zadar II u oba smjera;

Između naplatne postaje LUČKO i čvora KARLOVAC u smjeru mora vozi se otežano uz povremene zastoje i u kolone u pokretu.

Povećana gustoća prometa između čvora OTOČAC i čvora GORNJA PLOČA u oba smjera, mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni na usponima.

Autocesta A3 Bregana – Lipovac:

Kolona vozila iz smjera Jankomira prema naplati Lučko (A1) duga je oko 2 km.

Kolona vozila iz smjera Buzina prema naplati Lučko (A1) duga je oko 2 km.

Dogodila se prometna nesreća na 38+500 km između čvora most Sava i čvora Kosnica u smjeru Bregane, promet se odvija na dva prometna traka. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

Zbog povećane gustoće prometa između mosta Sava i čvora Lučko u smjeru Bregane promet se odvija usporeno u koloni s povremenim zastojima.

U kvaru je teretno vozilo između čvora most Sava i čvora Kosnica u smjeru Bregane, promet se odvija na dva prometna traka.

Kolona teretnih vozila pred naplatnom postajom Bregana u smjeru Slovenije duga je oko 2 km.

Kolona osobnih i teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru istoka duga je oko 1 km.

Krčki most (DC102)

Kolona vozila je oko 7 km u smjeru kopna, u smjeru otoka oko 4 km.

Državna cesta DC1

Zbog prometne nesreće u mjestu Prijeboj vozi se naizmjenično uz ograničenje brzine.

Zbog kvara na dalekovodu prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC4106 Krndija – Punitovci.

Zbog upozorenja od toplinskog vala HAK savjetuje svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše, odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć.

Vrlo je gust promet osobnih vozila u oba smjera na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, na ulasku u Mađarsku i izlasku iz Srbije, a zbog aktualnih epidemioloških kontrola moguća su i duža čekanja.

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na GP-u Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta). Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar drug Joža
drug Joža
16:19 02.08.2021.

Turizam bi trebao biti nešto sporedno a kad postane glavna djelatnost onda se u 30 godina desi da imamo 500.000 stanovnika manje. To samo nekoga tko ima peći mozak ne zabrinjava. Ne vidim budućnost ove zemlje.

ZB
zbisko
10:18 02.08.2021.

Zar se baš svaki dan moraju prebrojavati vozila, zatrpavati nas s postocima u usporedbi s 2020. i 2019. Sve nacionalne TV kuće šalju novinare na ulaze/izlaze s autocesta, svi nas umaraju s brojkama , postavljaju ista pitanja turistima. I takotako svaki dan cijelo ljeto, jesen, već godinama i desetljećima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije