Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Ne jenjavaju gužve na autocesti A1: U smjeru mora vozi se u koloni brzinom 30-40 km/h

Kolona za ulazak na autocestu iz Zagreba formira se već kod motela Plitvice na zagrebačkoj obilaznici
02. kolovoza 2021. u 13:11 4 komentara 6644 prikaza
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/13

Pojačan je promet gradskim cestama i obilaznicama, pojedinim autocestama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima. Mokri su i skliski kolnici od kiše u Istri i Hrvatskom primorju.

Šator snažno nevrijeme u Hrvatskoj VIDEO U 10 sekundi olujni vjetar odnio šator, ljudi bježali spašavajući živu glavu

Autocesta A1 Zagreb – Split – Ploče:

Pred naplatnim postajama na izlasku s autoceste, u smjeru Zagreba, kolona je 3,5 kilometra. Kolona za ulazak na autocestu iz Zagreba formira se već kod motela Plitvice na zagrebačkoj obilaznici. U smjeru mora autocestom se vozi u koloni brzinom 30-40 km/h.

Kod odmorišta Desinec u smjeru mora također su velike kolone, a kilometrima se vozi po principu stani-kreni. 

 | Autor : Sandra Mikulčić Foto: Sandra Mikulčić Povećana je gustoća prometa između naplate Lučko i čvora Zadar II u oba smjera;

Između naplatne postaje LUČKO i čvora KARLOVAC u smjeru mora vozi se otežano uz povremene zastoje i u kolone u pokretu.

Povećana gustoća prometa između čvora OTOČAC i čvora GORNJA PLOČA u oba smjera, mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni na usponima.

Autocesta A3 Bregana – Lipovac:

Kolona vozila iz smjera Jankomira prema naplati Lučko (A1) duga je oko 2 km.

Kolona vozila iz smjera Buzina prema naplati Lučko (A1) duga je oko 2 km.

Dogodila se prometna nesreća na 38+500 km između čvora most Sava i čvora Kosnica u smjeru Bregane, promet se odvija na dva prometna traka. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

Zbog povećane gustoće prometa između mosta Sava i čvora Lučko u smjeru Bregane promet se odvija usporeno u koloni s povremenim zastojima.

U kvaru je teretno vozilo između čvora most Sava i čvora Kosnica u smjeru Bregane, promet se odvija na dva prometna traka.

Kolona teretnih vozila pred naplatnom postajom Bregana u smjeru Slovenije duga je oko 2 km.

Kolona osobnih i teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru istoka duga je oko 1 km.

Krčki most (DC102)

Kolona vozila je oko 7 km u smjeru kopna, u smjeru otoka oko 4 km.

Državna cesta DC1

Zbog prometne nesreće u mjestu Prijeboj vozi se naizmjenično uz ograničenje brzine.

Zbog kvara na dalekovodu prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC4106 Krndija – Punitovci.

Nakon požara u Novom Marofu VIDEO Zagrebački vatrogasci objasnili: Evo što se dogodi kad zapalite cigaretu pored medicinskog kisika

Zbog upozorenja od toplinskog vala HAK savjetuje svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše, odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć.

Vrlo je gust promet osobnih vozila u oba smjera na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, na ulasku u Mađarsku i izlasku iz Srbije, a zbog aktualnih epidemioloških kontrola moguća su i duža čekanja.

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na GP-u Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta). Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Ilustracija
Pazite što kupujete!
Evo kako nas varaju u trgovinama: U parmezan ide piljevina, u med sirupi…
Gospodin Fin
Osvojite vrijedne nagrade
Osvoji 15.000 kn nagrade: Razveseli svoju školu i postani financijski znalac kao Gospodin Fin!
  • Avatar drug Joža
    drug Joža:

    Turizam bi trebao biti nešto sporedno a kad postane glavna djelatnost onda se u 30 godina desi da imamo 500.000 stanovnika manje. To samo nekoga tko ima peći mozak ne zabrinjava. Ne vidim budućnost ove zemlje.

  • zbisko:

    Zar se baš svaki dan moraju prebrojavati vozila, zatrpavati nas s postocima u usporedbi s 2020. i 2019. Sve nacionalne TV kuće šalju novinare na ulaze/izlaze s autocesta, svi nas umaraju s brojkama , postavljaju ista pitanja turistima. I tako ... prikaži još!tako svaki dan cijelo ljeto, jesen, već godinama i desetljećima.