Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELJKO JOVANOVIĆ:
Povratak na članak

Od jeseni u Vukovaru i Kninu kreće Nova škola

Ministarstvo znanosti snažno podupire ideju Nove škole, rekao je Jovanović

Komentari 17

Avatar Neron
Neron
13:52 13.12.2013.

Ovo je sramotni pokušaj uvođenja "bratstva i jedinstva", nešto na tragu rodne ideologije, ali na polju nacionalnosti. Za ime Božje, ja sam Hrvat, katolik i muškarac - ne mogu i ne želim odreći se niti jedne svoje karakteristike. No to ne znači da ne poštujem drugog u njegovoj različitosti. Kako mi se čini, ovo je jalov pokušaj stvaranja nekog novog "jugoslovenstva". Smatram poželjnim da, ako se mogu slikovito izraziti, Srbi svoju djecu uče kako na ćirilici napisati "Volim Hrvatsku!" A ne podržavati dvije "istine" o Domovinskom ratu u udžbenicima povijesti (ili ignoriranje Domovinskog rata) kao da je to "u duhu pomirdbe".

VL
Avatar imotska115
imotska115
14:45 13.12.2013.

Bas me zanima dali ce u tim skolama ucit povijest Vukovara i Knina 90th, ili ce jednostavno izbacit taj dio iz povijesti i ubacit nesto sto uopce nema veze sa integracijon i demokracijom Republike Hrvatske.

VL
D6
duda_66
14:01 13.12.2013.

Baš me zanima gdje će u Vukovaru biti ta škola,osnivaju novu školu a nisu sposobni obnoviti OŠ Nikole Andrića ,djeca su u groznim uvjetima bez obzira na koji šk.program išli.

VL
KR
KroničarHr
13:57 13.12.2013.

"....Vlada RH, a i ja osobno, sam za ovaj dodatni izbor integrativne škole koju će učenici pohađati bez obzira na nacionalnost gdje će se kroz program stjecati znanja, vještine i stavovi,a ne da se gleda učenike po spolnom, etnikom ili vjerskom opredjeljenju....." Nevjerojatna bijeda objašnjenja. Kao da sada učenici ne pohađaju škole bez obzira na vjersku, nacionalnu, spolnu ili drugu pripadnost. Ovo objašnjenje je, što god mislio vrli ministar još jedna šaka u oko hrvatskom narodu, besramna uvreda velikoj većini stanovnika ove zemlje. Drugo, zašto baš u Kninu i Vukovaru uz ovakvo obrazloženje. Sama ideja da se u tim mjestima pokrene neka "nova" škola, sramota je za društvo, izravna je osuda nacionalnoga duha i izraz ogromnoga nepovjerenja prema hrvatskome narodu. Jednostavno, ovoga jadnika pod hitno netko treba spriječiti u ostvarivanju nauma bolesnika iza njega. Nema ni jednoga postupka koji nije po svim usporedbama krajnje uvredljiv i ponaživajući za hrvatski narod!

VL
DU
Deleted user
15:52 13.12.2013.

Krenula škola za preodgoj djece da nebudu zatucana i konzerativna kao njihovi roditelji zato treba osnovat malu kumrovaćku školu na ćirilici

VL
KA
kafka
16:22 13.12.2013.

Nova škola u kojoj će se, kako Jovanović kaže, stjecati stavovi. Nije li i u nekoj prošlosti bilo škola za stjecanja 'ispravnih' stavova preodgojem?

VL
DU
Deleted user
17:57 13.12.2013.

U ovom sotonskom ispiranju mozgova nedužne djece mnogi roditelji neće sudjelovati. Moja djeca i njihovi bračni partneri neće dopustiti odlazak svoje djece u ovakve đavolske tvornice sodome i gomore.

VL
M3
Miške 3
18:13 13.12.2013.

Nije mi poznato da i u jednoj državi u Europi postoje dvije škole za isti uzrast. Samo da ne uče isti jezik, istu povijest, zemljopis, prirodopis, etiku, krasopis. Majka Božja, pa zar nismo mi u o.š. pisali jednu zadaću nau na ćirilicu pa slijedeću na latinici ?Njemačke zadaće na gotici. I to nas je samo obogatilo. Ali uvijek isto nastavno gradivo. Ako netko ne želi prihatiti prosvjetni sustav zemlje u kojoj živi- što da mu kažeš?

VL
Avatar ukurtapash
ukurtapash
11:55 14.12.2013.

jeste primjetili novu postapalicu crvenih kmera i u vladi i u medijima, "sporo"?

VL
HR
hrvatizbiljastetravopasi
17:17 13.12.2013.

Pustimo na stranu sve netrpeljivosti ili kaj ja znam kakva opredjeljenja , seksualna , politicka etnicka i eticka , ali ovog idiota treba strpati u ludnicu... Kad nam strucnost i kvalitetu naobrazbe treba digniti na jednu daleko visu razinu nego sto imamo sada, nesposobni doktor koji nemam pojma po kojim strucnim kvalitetama i znanjem preuzima ministarstvo obrazovanja. On sre zajebava i unistava skolstvo... Mater ti jebo svoju idiotsku , jedino sto treba je na tebe potrositi metak... Kreten ministar , a jos veci kreteni u sustavu naobrazbe koji ne dizu glas protiv ovog debilnog idiota!

VL
Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
18:08 13.12.2013.

Ako želite biti moderni i europski onda prestanite dijeliti djecu od vrtića, neka svi idu u hrvatske škole po predviđenom programu a neka imaju dodatni predmet svoje vjere i jezika (izborno) i da vidite moderne. I ako profesori budu učili po načelu našeg pametnog ministra, da postoji povijest jedino od 45 pa na ovamo, da su jedini pravi spasitelji bili partizani i svemugući pas Rex koji je spasio našeg voljenog druga tita od sigrune smrit, e jao tim učenicima. Da ovaj čovjek zna nešto pametno ne bi se cijela zajednica profesora bunilo protiv njega, čovjek koji provodi vrijeme na fejsu vrijeđajući ljude na osobnoj razini. Uzalud zvanje i položaj kad se nema kulture. Što reći o čovjeku kojeg su morali prisilno mobilizirati uz prijetnje, što će takav naučiti nekoga?

VL
BI
bijeliptic
19:23 13.12.2013.

pisao sam vam tu brisali su me dali će sada zaključati račun --moguće -istina je da sam 73 godine kod matičara na črnomerečkoj općini prijavio dijete kao hrvaticu pod nacionalnost što i jest ja hrvat majka hrvatica dijete tri putajete tri puta pišem prijavak neide hrvatica već yugoslavenka --to isto sada potura yovanović-

VL
Avatar ukurtapash
ukurtapash
11:57 14.12.2013.

usput, zar nije srbin trazio posebni bukvar i poseban program za svoju "decu" a sada glumi i laze kako je "getoiziran"? o drugu jovanovicu i njegovome i liku i djelu nema potrebe raspravljati jer taj bilde je nula, bio i ostao.

VL
BI
bijeliptic
20:34 13.12.2013.

dali je isplatio prosvijetarima cipelarinu o.d. i obnovu škola koje se ruše same od sebe njemu je nikolić naredio pokori vukovar i knin ili mi9 ne dolazi na oči -i to jova mora da učini malim hrvatićima-

VL
Avatar Pa gde si bre Radoje brate
Pa gde si bre Radoje brate
18:02 13.12.2013.

Bilo je i krajnje vrijeme.Razdijelivati djecu je veliki grijeh.Nisu ona kriva što smo mi magarad.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.