Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATO TKO SE MOŽE UPISATI

Od jeseni novi studij na Metalurškom fakultetu u Sisku - Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš

Sisak: Zdenka Zorko Brodarac, dekanica Metalurškog fakulteta
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
04.07.2022.
u 11:19

Metalurški fakultet postao je jedina visokoškolska institucija na području Republike Hrvatske koja izvodi takav sveučilišni studij na preddiplomskoj i diplomskoj razini, a koji objedinjava tri važna područja zaštite na radu

Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu dobio je dopusnicu Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva znanosti i obrazovanja za izvođenje diplomskoga sveučilišnog studija Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, koji kreće s izvođenjem nastave od 3.10.2022. godine. Time je Metalurški fakultet postao jedina visokoškolska institucija na području Republike Hrvatske koja izvodi takav sveučilišni studij na preddiplomskoj i diplomskoj razini, a koji objedinjava tri važna područja zaštite na radu: sigurnost na radu, zaštitu zdravlja radnika i zaštitu radnog okoliša.

Pravo prijave na diplomski sveučilišni studij Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš imaju svi kandidati koji su završili preddiplomski sveučilišni studij Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš ili sveučilišni preddiplomski ili integrirani studij iz svih polja tehničkih znanosti, prirodnih znanosti, biotehničkih znanosti, područja biomedicine i zdravstva te interdisciplinarnih tehničkih znanosti na nekom drugom visokom učilištu i stekli najmanje 180 ECTS bodova, ističu na fakultetu.

Za kandidate koji su završili preddiplomski stručni studij ili preddiplomski stručni i diplomski specijalistički studij iz srodnog područja sigurnosti/zaštite na radu predviđen je upis razlikovne godine do max. 60 ECTS bodova kao uvjet za upis na diplomski sveučilišni studij Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš.

Sve obavijesti vezane uz prijavu i upise bit će pravovremeno objavljene na internetskoj stranici Metalurškog fakulteta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije