Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zima uzima

Od hladnoće umrlo 52 Poljaka, mnogi od njih bili su pijani

koruška
06.12.2010.
u 10:16

Većina preminulih bili su beskućnici u potrazi za skrovištem u napuštenim objektima i vrtovima

U protekloj je noći U Poljskoj od hladnoće umrlo još pet osoba, čime se broj mrtvih u toj zemlji u samo mjesec dana popeo na 52. Kako je priopćio glasnogovornik vladinog centra za sigurnost, 37 ljudi preminulo je od izloženosti hladnoći u prvih pet dana prosinca. Petnaest ih je umrlo u studenome.

Većina preminulih bili su beskućnici u potrazi za skrovištem u napuštenim objektima i vrtovima, a mnogi su bili pod utjecajem alkohola, prenosi Reuters.

Najniže temperature u Poljskoj zabilježene su na sjeveroistoku u regiji Bialystok, na granici prema Litvi i Bjelorusiji, gdje je na tlu izmjereno -27 Celzijevih stupnjeva, a u zraku -32. U nedjelju je na jugu bilo -24 C.

Snijeg i temperaturni minusi uzrokuju kaos na cestama i prekide željezničkog prometa.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
11:37 06.12.2010.

strašno je biti beskućnik...

MM
Mladen Miletić
14:27 08.12.2010.

U EU se isto crkava sada još duplo više nego za vrijeme samostalnosti poljaka bedaka !

OB
-obrisani-
11:05 06.12.2010.

I kod mene su počela smrzavanja beskućnika. Na žalost, odbijaju ići u skloništa koja država osigurava samo za njih. Kažu da ih drugi beskućnici u skloništima noću pokradu. Dodju navečer, otuširaju se, pojedu nešto toplo, i odu. Noć na ulicii pod kartonima. Epilog: smrzavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije