Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marija Bistrica

Od direktorice Turističke zajednice traži se ostavka

Bistrica
Foto: Pixsell, VL
21.11.2013.
u 16:30

Zaključeno je kako se od Turističke zajednice u destinaciji u kojoj je jedino Hrvatsko nacionalno svetište, očekuje da se sama financira te da ima konkretnu strategiju razvoja turizma

Nalaz neovisne revizije kojeg su na uvid dobili vijećnici Općine Marija Bistrica, a koji se odnosi na Općinu i Turističku zajednicu s nizom nepravilnosti koji su navedeni, rezultirat će izvanrednom skupštinom Turističke zajednice i angažiranjem sudskog vještaka. Od direktorice Turističke zajednice Vesne Habazin, kao moralan čin, kako je rekao predsjednik vijeća Teodor Švaljek, očekuje se da mandat stavi na raspolaganje.

Naknade i troškovi

Među ostalim, u raspravi se moglo čuti da je bivšem predsjedniku 2011. godine isplaćeno 50.000 kuna naknade koja nije predviđena, a putni troškovi odnosno dnevnice isplaćivale su se za odlazak do 300-tinjak metara udaljenih objekata, odnosno, da su se dnevnicama ili putnim troškovima plaćali neki drugi poslovi. Zaključeno je kako se od Turističke zajednice u destinaciji u kojoj je jedino Hrvatsko nacionalno svetište, očekuje da se sama financira te da ima konkretnu strategiju razvoja turizma, pa će se na tome inzistirati, a zatražit će se i strategija koja je napravljena i plaćena pred nekoliko godina, no za sad se još ne zna gdje je. U TZ-u, usput rečeno, već dva i pol mjeseca je i Državna revizija. Nepostojanje dokumentacije i nedovoljno ili neodgovarajući kadar problem je i u Općini.

Ispod tržišne cijene

Kako je rekao načelnik Josip Milički, među ostalim utvrđeno je da nije postojala komisija koja bi pratila rad koncesionara, zemljište je prodavano ispod tržišne cijene, nema arhive niti plana zaštite, nejasni su postupci javne nabave i natječaja, a vijećnici nisu dobivali nalaze Državne revizije. Problemi su nenaplaćena potraživanja i otpis dugova. Tako se Općini duguje 3,5 milijuna kuna, a nije ništa napravljeno da se to naplati, odnosno poduzeto je za samo nešto više od 200.000 kuna, pa je s opomenama, a iza toga i ovrhama, krenula sadašnja vlast. Ono što je najviše zasmetalo vijećnike je činjenica da je jednom najmoprimcu neposredno prije primopredaje vlasti otpisano 245.000 kuna duga za najamninu navodno zbog ulaganja u prostor, no revizija nije mogla utvrditi u što je konkretno taj novac uložen. Među najhitnijim stvarima koje se trebaju utvrditi je i postupak utvrđivanja udjela vlasništva M. Bistrice u Zagorskom vodovodu budući, da se godinama ulagalo u vodovodnu mrežu. Zbog nekih od tih nalaza angažirati će se ovlašteni sudski vještak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije