Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biznis

Od 5800 prijavljenih na natječaj ‘Poduzetnički impuls’, 2100 su žene

'26.03.2012., Zagreb - Ministarstvo poduzetnistva i obrta, ministar Gordan Maras predstavlja Poduzetnicki impuls, plan poticanja poduzetnistva i obrta. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
'Goran Jakus/PIXSELL'
29.05.2012.
u 19:27

Dosad su stigle 1203 prijave više nego lani, a broj će biti i veći nakon što se prebroje one pristigle poštom, kaže ministar Gordan Maras

– U tri ciklusa natječaja za poduzetnike Ministarstvo poduzetništva i obrta primilo je 1203 prijave više nego lani, njih 8394, odnosno 14 posto više – objavio je danas resorni ministar Gordan Maras. No očekuje da će, kad prebroje danas pristigle zahtjeve, njihov broj biti oko 9000.

Najviše je prijava, njih 5800, stiglo za natječaj “Poduzetnički impuls – I. ciklus”, a najagilnije su bile žene poduzetnice – prijavila se 2121 žena. Slijede ih poduzetnici početnici s 1317 zahtjeva, a samo šest prijava stiglo je na natječaj “Informatičke kompetencije obrtnika”.

Najveći skok, od četrdeset posto u odnosu na lani, u prijavama poduzetnika bio je kod projekata kojima su obuhvaćeni poticaji za konkurentnost (npr. inovacije, klasteri, gazele, tržišno pozicioniranje). U 2011. godini ukupno je bilo 1710 prijava, a ove ih je godine 2435. Dva natječaja, “Poduzetničke zone” i “Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo”, projekti su koji traju do iskorištenja planiranih sredstava (zone do iskorištenja ili do 30. rujna) pa Ministarstvo poziva poduzetnike da se nastave prijavljivati.

Iako je prvotna namjera Ministarstva poduzetništva i obrta bila da objavi rezultate natječaja nakon što obrade pristigle prijave u pojedinom ciklusu natječaja, odlučili su da će objaviti zbirne rezultate svih triju natječaja. Poduzetnici stoga moraju čekati da se obrade prijave koje su stigle sa 28. svibnjem.

Ključne riječi

Komentara 7

IC
icko
19:57 29.05.2012.

Po vladi ovoj sve cvjeta sve ide dobro plaće rastu poskupljenja nisu bila ima sigurno 24 h.. Samo tako nastavite dabogda pocrkali..

OS
osica
22:42 29.05.2012.

statistika je čudo - \"i žene i muškarci - svi u inpulsu\" - želim ima svima uspijeh, ali na žalost, veliki, veliki broj ih neće preživjeti, kad se potroši impuls\". Kome će prodavati svoje proizvode i usluge, kad su građanirađani svakim danom sve siromašniji, a na širem tržištu njihova konkurentnost nije zadovoljavajuća. \"Poduzetnički kruh u Hrvatskoj - je kruh od sedam kora\"

IC
icko
19:49 29.05.2012.

Osmijeh od uha do uha pad samo 9% bdp.. Sposobni nema šta.. dabogda i njima u kući bilo tako cijeli život..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije