Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traženo zanimanje

Od 38 budućih liječnika većina ih karijeru želi graditi u Zagorju

Doktori
Alen Brodar/VLM
23.07.2012.
u 14:25

Najviše nedostaju liječnici opće prakse pa je studentima savjetovano da se odluče upravo 
za tu granu medicine

Županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak primila je u zabočkoj Općoj bolnici studente medicine iz Zagorja, mlade ljude koji su za svoje zvanje odabrali plemenitu struku, koja je usto u Zagorju i deficitarna, prvenstveno liječnici opće medicine.

 Odrađivanje staža

– Opća bolnica najbolje je mjesto za ovaj sastanak jer će velik dio vas ovdje odrađivati staž i kasnije raditi. Zagorje osim ove ima mnogo zdravstvenih ustanova, ali i vas ima 38 i jedna smo od rijetkih županija koja se može pohvaliti tolikim brojem budućih liječnika – obratila se županica studentima, od kojih su većina korisnici županijskih stipendija, stipendija preko PBZ-a, nacionalnih stipendija ili studentskih kredita. Primanju se odazvalo 26 studenata, odnosno pet nedavno diplomiranih liječnika, koji su otkrili svoje želje i ambicije za specijalizacije.

 Čekao natječaj

– Diplomirao sam u ožujku, a tek je nedavno HZZO raspisao natječaj za stažiranje. To vrijeme bio sam doma i čekao, a u isto vrijeme nedostaje liječnika. Mislim da su malo zakazali – rekao je Tomica Kukina Žvigač iz Lobora koji želi specijalizirati ginekologiju. Njegova kolegica Tea Varjačić iz Krapine kaže da je zanima upravo opća medicina. – Staž ću sigurno odraditi u Zagorju, a poslije ćemo vidjeti – rekla je Tea. Student 5. godine Leonard Lamot iz Krapine vidi se u fizikalnoj medicini, a želja mu je raditi u Stubičkim toplicama, dok Dora Cerovec, koja je na 4. godini, želi raditi u svojim Krapinskim Toplicama, a voljela bi specijalizirati kardiologiju.

Gotovo nitko od studenata zasad se ne vidi u općoj medicini pa su im ravnatelj OB Zabok Ivan Švajger i ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan savjetovali da upravo to bude njihov izbor jer je opća medicina odličan temelj da se usavrši znanje i iz svih drugih grana medicine.     

Komentara 1

VI
Vito
09:03 25.07.2012.

Od 38 budućih liječnika većina ih karijeru želi graditi u Zagorju Nedavno sam saznao kako Francuzi imaju jednog lječnika u kući za 500 pacijenata... A mi se "trudimo" okrupniti taj broj na više od 5.000 i uz to želimo imatiti "zdravu naciju"... Ilustracije radi - Tako da jedan lječnički tim ima "ispod sebe" otok Pag i otok Rab, a zaprijevoz se moraju pobrinuti u Šibeniku, jer onaj u Zadru je "na remontu"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije