Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza u sisačkom HNS

Od 250 članova stranke pojavilo ih se tek – pedeset

'14.03.2011., Sisak - Dugo ocekivana Izborna skupstina sisacvkog HNS-a zbog nedostatka kvoruma nije odrzana. Gost skupstine bio je i glavni tajnik HNS-a Srecko Ferencak. Photo:NIkola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
16.03.2011.
u 14:15

Službeno je kandidiran Vlado Andučić, no i Arpad Kiš pripremio je svoju kandidaturu

Nakon podjela u sisačkoj podružnici Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati te imenovanja Krešimira Maleca stranačkim povjerenikom, preksinoć se, u sisačkom hotelu Panoniji, trebala održati izvanredna izborna skupština stranačke podružnice. Međutim, od pozvanih 250, koliko je članova, na skupštinu je došlo tek 50, premalo za kvorum, pa skupština nije održana.

U središnjici nezadovoljni

Nastavljena je zbog toga kriza u stranci, koja je trenutačno u Sisku u opoziciji. Raskol na dvije nepomirljive struje u HNS-u dogodio se prije nekoliko mjeseci, kada je izborna skupština bila prekinuta, a središnjica se odlučila na raspuštanje predsjedništva, što je dovelo do ostavke predsjednice ogranka Ivanke Boras. Slabim odzivom na izvanrednu izbornu skupštinu bili su razočarani i stranački čelnici.

– Očito je, nitko u Sisku ne želi jak HNS i na djelu je očita opstrukcija naše skupštine. Ova je stranka u Sisku još nedavno imala 400 članova, a na skupštinu se odazvalo tek 50 članova. Predsjedništvo stranke vjerojatno će uskoro donijeti odluku o raspuštanju podružnice, pa ćemo krenuti od početka, a u rad stranke uključit ćemo samo one koji u njoj stvarno žele raditi. Mogu reći da će se obnoviteljska skupština održati uskoro i da ćemo se spremno uključiti u izbornu kampanju – rekao je članovima glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak. Trenutačno je u podružnici 250 članova jer su neki posljednjih tjedana izbrisani.

Bili postavljeni zaštitari

Inače, za predsjednika podružnice kandidiran je Vlado Andučić, ali je i Arpad Kiš bio pripremio kandidaturu. Zanimljivo je kako su za skupšinu angažirani bili i zaštitari, no nisu imali posla.

Komentara 2

GE
gem2u8
23:53 16.03.2011.

Jadan li je Malec koji nije sakupio kvorum, jadan je i Andučić koji nije sakupio osamesetak članova koji bi mu osigurali kvorum i pobjedu, jadan je bogami i Ferenčak koji na skupštinu dolazi sa zaštitarima. Tih 200 članova su jasno dali do znanja da su protiv kandidata za predsjednika g. Andučića i njegovu listu, koju kao da je slagala koalicija SDP-HSP. Od svega je najjadnije što nije dopušteno Arpadu Kišu da sa svojom listom izađe na izbornu skupštinu iako je ugledni građanin Siska i član stranke od njenog osnutka.

VE
Velikogoričan56
19:58 17.03.2011.

Ne čudim se Čačiću i Ferenčaku, od njih nitko ozbiljan ni ne očekuje fer izbore, čudim se Vesni Pusić da se uopće želi dužiti s takvim ljudima. Jel netko pomislio da 150 članova podružnice nije došlo samo zbog toga jerr su im pokušali nametnuti kandidata koji je zapravo isključen iz HNS-a zbog kriminala, a nisu dopustili kandidaturu čovjeku koji je skupio 60 pravovaljanih potpisa??? Željeli su provesti nazovi skupštinu bez nazočnosti novinara i po nekakvom demokratskom centralizmu sličnom onom kako je na konvenciji HDZ-a izabrana Jaca????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije