Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIKA HSU se ponovno izjasnio za SDP, HNS i ZDS

Od 23 umirovljenika 22 bila za koaliciju s lijevima

07.04.2009.
u 18:17

Hrvatska stranka umirovljenika na razini Krapinsko-zagorske županije ostaje u koaliciji sa SDP-om, HNS-om i ZDS-om. Takvu su odluku donijeli Predsjedništvo i Županijski odbor zagorskog HSU-a.

Jedan glas protiv
Odluka o toj koaliciji donesena je prije dva tjedna, no predsjednik Županijskog odbora HSU-a Božidar Posavec koaliciju s partnerima potpisao je bez potrebne prethodne suglasnosti središnjice stranke. Zbog toga ga je središnjica HSU-a suspendirala te naložila novo odlučivanje zagorskoj organizaciji HSU-a.

I dok je prije dva tjedna lijeva opcija u tajnom glasovanju pobijedila za samo jedan glas, za nju je bilo 12 članova Županijskog odbora, a za desnu 11, na ovoj sjednici Županijskog odbora javnim su se glasovanjem za ostanak u toj koaliciji izjasnila 22 člana, samo je jedan bio protiv. Prethodno se i Predsjedništvo jednoglasno izjasnilo za ostanak u već potpisanoj koaliciji.

Poštivanje procedure
Očito su članovi vodstva zagorskog HSU-a procijenili da bi bilo kakav zaokret sada kada je već sve dogovoreno i potpisano, bio negativan iskorak i u javnosti teško objašnjiv. – Sada ćemo provesti potrebnu proceduru, odnosno zatražiti suglasnost od središnjice za ovu koaliciju.

Također je dogovoreno da neće doći do potpisivanja novog sporazuma sa SDP-om, HNS-om i ZDS-om, već postojeći ostaje na snazi – rekao nam je Josip Kovačić, zamjenik predsjednika zagorskog HSU-a, koji obnaša i dužnost predsjednika umjesto suspendiranog Posavca. Podsjećamo, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja rekao je da se središnjica neće miješati u odabir partnera lokalnih organizacija, ali je potrebno poštivati proceduru.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije