Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Od 2020. godine i žene će u mirovinu sa 65 godina

Izjednačava se i dob za odlazak u mirovinu žena i muškaraca, ali u prijelaznom roku od 10 godina.
29. srpnja 2010. u 16:31 51 komentara 108 prikaza
'starci9'
Foto: 'Photoshop'
Pogledajte galeriju 1/3

Vlada je zadužila Ministarstvo gospodarstva da započne proces ishođenja rješenja od Europske komisije i Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja da pulsko brodogradilište Uljanik nije društvo u teškoćama. Time bi se Uljanik izdvojio iz skupine brodogradilišta čija je privatizacija uvjet za zatvaranje pregovaračkog poglavlja o tržišnom natjecanju.

Ministar Đuro Popijač kazao je da za to postoje dobre pretpostavke jer Uljanik ostvaruje pozitivne rezultate. Potpore koje je Uljanik dobio od ožujka 2006. godine Vlada će kompenzirati naknadom za pomorsko dobro.

U hitnu saborsku proceduru upućene su i izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju u kojima su najveća novina penalizacija prijevremenog umirovljenja sa 20,4 posto za pet godina raniji odlazak u mirovinu te stimuliranje rada nakon 65. godine života s istim postotkom za rad do 70. godine. Izjednačava se i dob za odlazak u mirovinu žena i muškaraca, ali u prijelaznom roku od 10 godina.

Nastavlja se i racionalizacija sudova: od 21 županijskog suda ostat će ih 15, dok se broj trgovačkih sudova sa 13 smanjuje na sedam.

ČUDNI ŽIVOTNI PUTEVI
Danas je poznati hrvatski glazbenik, a nekoć je pobjeđivao Đokovića sa 6:0!
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • Babaroga:

    Životni vijek muškaraca u Hrvatskoj je 72,5 godina, a žena 80 god. Mi idemo u mirovinu sa 65 a one do sada sa 60 i još se onda one bune radi ove pravedne promjene ? Da ne bi! Gdje su ... prikaži još!su sad B.A.B.E da ih vidim što kažu.

  • franel:

    Nismo li mi konfliktna zemlja. Hocemo zapad a ovamo sa 65 u mirovinu. Na zapdu mnoge zene i muskarci i dalje rade i nakon 65-te. Ne sto zele a mnogi sto moraju. Treba dati ljudima pravo na izbor a ne ... prikaži još! prisiljavati ih u mirovinu nakon 65. Mirovina je tako jadna da ce samo biti vise siromasnih i ocajnih starih ljudi.

  • rimad63:

    a gdje je drugi dio vijesti o smanjenju naknada za nezaposlena-lopine hdzeovske uzimaju najjadnijim -tko će kome hdz uzima onima koji imaju najmnje