Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIRUS U VOJNOM KONTINGENTU

Od 188 hrvatskih vojnika tri su pozitivna na koronavirus

Hrvatski vojnici ispraćeni u NATO-ovu misiju u Litvu
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/4
25.03.2020.
u 09:56

39 drugih vojnika upućeno je u samoizolaciju. Radi se o pripadnicima "Pauka" iz sastava Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, koji su u Litvu upućeni iz vojarne "4. Gardijske brigade" u Kninu

Brigadni general Boris Zdilar, načelnik saniteta OSRH obajvio je kako su 3 pripadnika HV-a u našem vojnom kontingentu u Litvi pozitivni na koronavirus.

Oni su dobro i izolirani u posebnom prostoru, a 39 drugih vojnika upućeno je u samoizolaciju. Radi se o pripadnicima "Pauka" iz sastava Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, koji su u Litvu upućeni iz vojarne "4. Gardijske brigade" u Kninu.

Ispraćaj je bio 30. prosinca 2019. , a na šest mjesečnu rotaciju u Litvu u operaciju pod nazivom "NATO aktivnost ojačane prednje prisutnosti" (enhanced Forward Presence Battle Group) u koju je upućen drugi kontingent od 188 pripadnika HV-a.

VIDEO Na parkiralištu KB Dubrava Hrvatska vojska montira mobilnu bolnicu za oboljele od koronavirusa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije