Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGODBE S USKOKOM

Od 18 optuženika, njih osam priznalo krivnju

Dusko Jaramaz/PIXSELL
11.03.2021.
u 20:59

Sve njih tereti se da su svojim klijentima, kriminalcima iz Srbije i Crne Gore, nezakonito pribavljali podatke iz informacijskog sustava MUP-a

Optužnica protiv Nusreta Seferovića i još 17 osoba koje je Uskok lani u studenome optužio da su zaradili najmanje milijun i pol kuna pribavljajući informacije i hrvatske dokumente za mafijaške skupine uglavnom iz Srbije i Crne Gore, danas ipak nije postala pravomoćna.

Razlog tome je činjenica da je osmero optuženika odlučilo priznati krivnju te se nagoditi s Uskokom pa je postupak u odnosu na njih razdvojen, kako bi se te nagodbe realizirale. Sljedeća sjednica optužnog vijeća trebala bi se održati 15. travnja na zagrebačkom Županijskom sudu, odnosno u tzv. Kockici.

A prema najavama, tada bi još neki optuženici mogli sklopiti nagodbu s Uskokom, pa nije nemoguće da cijeli postupak bude okončan i prije no što je počeo. Seferovića i ostale Uskok tereti za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg su krivotvorili putovnice, a među optuženicima ima i djelatnika MUP-a.

Sve njih tereti se da su svojim klijentima, kriminalcima iz Srbije i Crne Gore, nezakonito pribavljali podatke iz informacijskog sustava MUP-a za najmanje 500 kuna dok se prelazak preko granice bez kontrole osiguravao za najmanje 1300 eura. Kada bi se došlo do željenih podataka iz informacijskog sustava MUP-a, sve što je još bilo potrebno je fotografija osobe koja želi hrvatske dokumente, za što se plaćalo oko 3500 eura. Za taj se novac dobivala i hrvatska putovnica i osobna iskaznica. 

 

 

>> VEČERNJI TV Tomašević o rezovima u gradskoj upravi: Ne treba se nitko bojati otkaza, samo oni koji su radili nezakonito

Komentara 1

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
21:27 11.03.2021.

Lopovluk sa HR lažnim osbnim iskaznicama i putovnicama trajat će sve dok je na vlasti neprincipijelna koalicija KraDeZe & SveDrPi. Jedino im se tu interesi preklapaju. Zašto ne uvedu ko u BiH. Za novu osobnu i putovnicu mora se na fotografiranje i uzimanje otiska prsta osobno doći, dočim u Rvackoj i pisava more se na OI naći. Fotke se donose iz kućene radinosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije