Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ocijenili smo rad premijera i svih ministara

Društvo ne treba biti opterećeno nemirima u HDZ-u, koji neće samo tako utihnuti, ali na Plenkoviću je odgovornost da upregne ministre i započne ispunjavati plan reformi koji si je Vlada zadala.
17. travnja 2018. u 00:01 12 komentara 4265 prikaza
naslovnica

Punih je godinu dana otkad je premijer Plenković iz Vlade izbacio Most, a dva mjeseca kasnije u Banske dvore uveo HNS. To je bila prva, strateška rekonstrukcija Vlade u kojoj je HDZ promijenio koalicijskog partnera. Slijedi li i druga rekonstrukcija u kojoj će Plenković zamijeniti igrače koji su se umorili, koji ne rade dovoljno ili nemaju potreban elan i ideju? To je pitanje koje se povremeno otvara posljednjih mjeseci jer je posve jasno da nisu baš svi u Plenkovićevu timu u vrhunskoj formi. Odlaskom Mosta iz Vlade, premijer je imao povremene trzavice s HNS-om (ploča u Jasenovcu, kurikularna reforma...), ali one nisu usporedive s onima koje je imao s Mostom.

Puno veće turbulencije sada doživljava unutar vlastite stranke, isprovocirane ratifikacijom Istanbulske konvencije. Koja je pojela cijeli medijski i društveni prostor, pa je vrijeme da se premijer posveti odlukama i potezima koji se tiču života građana. Društvo ne treba biti opterećeno nemirima u HDZ-u, koji neće samo tako utihnuti, ali na Plenkoviću je odgovornost da upregne ministre i započne ispunjavati plan reformi koji si je Vlada zadala.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Zlata vrijedan - tko će biti najbolji poljoprivrednik u Hrvatskoj

>>Feljton. U monografiji o Ivici Vidoviću vojna knjižica, bilješke, indeks

>>Novi zakon -  ovlasti Povjerenstva za sukob interesa neće se smanjivati

>>Toni Kukoč: Dario Šarić i njegovi sixersi mogli bi i do velikog finala

>>Trendovi u obitelji: U Hrvatskoj se izvan braka rodi 18,9 posto djece, u Francuskoj gotovo 60 posto

>>Velika nagradna igra Večernjeg lista 50.000 kn. Danas drugi kupon, još se stignete uključiti

naslovnica | Autor :

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Slavonija2014
  Slavonija2014:

  Ne znam kako je to uspjelo Večernjakovim stručnjacima jer je rad Vlade RH neprocjenjiv!

 • branko53:

  ova vlada je najgora vlada prvo dosli su na vlast ne ne voljom naroda petrov im je dao vlast rade sve ali za radnika nista

 • Avatar comparator
  comparator:

  Uorežu se konji ,a ljudi se udružuju . Na žalost povjerenje građana u Plenkovića i HDZ je splasnulo jer je ta stranka izgubila kompas. Hrvatska grca u problemima ,a Plenković je krenuo od repa s rješavanjem ruske aneksije Krima i ... prikaži još! potpuno nevjerojatnim i neprovedivim obećanjima kao što je otkup INA-e od Mađara , preuzimanje odgovornosti za Agrokor i poveo je rat protiv svjetonazora većinskog naroda i time ga podcijenio inuvredio. Sad se može samo pouzdati u glasače lijevih opcija koji će ga podržati u samo njima poželjnim reformama kojih neće biti jer ih oni ni ne žele . Jedina reforma koju lijeva opcija želi po svojem provesti je reforma kurikuluma gdje bi na kraju sve moglo ostati kako je jer u Hrvatskoj nitko nema dovoljno snage za nametnuti svoju viziju.