Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Ocijenili smo rad premijera i svih ministara

naslovnica
17.04.2018.
u 00:01

Društvo ne treba biti opterećeno nemirima u HDZ-u, koji neće samo tako utihnuti, ali na Plenkoviću je odgovornost da upregne ministre i započne ispunjavati plan reformi koji si je Vlada zadala.

Punih je godinu dana otkad je premijer Plenković iz Vlade izbacio Most, a dva mjeseca kasnije u Banske dvore uveo HNS. To je bila prva, strateška rekonstrukcija Vlade u kojoj je HDZ promijenio koalicijskog partnera. Slijedi li i druga rekonstrukcija u kojoj će Plenković zamijeniti igrače koji su se umorili, koji ne rade dovoljno ili nemaju potreban elan i ideju? To je pitanje koje se povremeno otvara posljednjih mjeseci jer je posve jasno da nisu baš svi u Plenkovićevu timu u vrhunskoj formi. Odlaskom Mosta iz Vlade, premijer je imao povremene trzavice s HNS-om (ploča u Jasenovcu, kurikularna reforma...), ali one nisu usporedive s onima koje je imao s Mostom.

Puno veće turbulencije sada doživljava unutar vlastite stranke, isprovocirane ratifikacijom Istanbulske konvencije. Koja je pojela cijeli medijski i društveni prostor, pa je vrijeme da se premijer posveti odlukama i potezima koji se tiču života građana. Društvo ne treba biti opterećeno nemirima u HDZ-u, koji neće samo tako utihnuti, ali na Plenkoviću je odgovornost da upregne ministre i započne ispunjavati plan reformi koji si je Vlada zadala.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Zlata vrijedan - tko će biti najbolji poljoprivrednik u Hrvatskoj

>>Feljton. U monografiji o Ivici Vidoviću vojna knjižica, bilješke, indeks

>>Novi zakon -  ovlasti Povjerenstva za sukob interesa neće se smanjivati

>>Toni Kukoč: Dario Šarić i njegovi sixersi mogli bi i do velikog finala

>>Trendovi u obitelji: U Hrvatskoj se izvan braka rodi 18,9 posto djece, u Francuskoj gotovo 60 posto

>>Velika nagradna igra Večernjeg lista 50.000 kn. Danas drugi kupon, još se stignete uključiti

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
22:07 16.04.2018.

Ne znam kako je to uspjelo Večernjakovim stručnjacima jer je rad Vlade RH neprocjenjiv!

BR
branko53
07:30 17.04.2018.

ova vlada je najgora vlada prvo dosli su na vlast ne ne voljom naroda petrov im je dao vlast rade sve ali za radnika nista

Avatar comparator
comparator
08:43 17.04.2018.

Uorežu se konji ,a ljudi se udružuju . Na žalost povjerenje građana u Plenkovića i HDZ je splasnulo jer je ta stranka izgubila kompas. Hrvatska grca u problemima ,a Plenković je krenuo od repa s rješavanjem ruske aneksije Krima i potpuno nevjerojatnim i neprovedivim obećanjima kao što je otkup INA-e od Mađara , preuzimanje odgovornosti za Agrokor i poveo je rat protiv svjetonazora većinskog naroda i time ga podcijenio inuvredio. Sad se može samo pouzdati u glasače lijevih opcija koji će ga podržati u samo njima poželjnim reformama kojih neće biti jer ih oni ni ne žele . Jedina reforma koju lijeva opcija želi po svojem provesti je reforma kurikuluma gdje bi na kraju sve moglo ostati kako je jer u Hrvatskoj nitko nema dovoljno snage za nametnuti svoju viziju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije