Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BABINA GREDA

Očevom puškom 11-godišnjak u igri ubio najboljeg prijatelja

babina greda (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/10
09.05.2010.
u 20:44

Djeca su napunjeni karabin pronašla na tavanu. Nikoga od odraslih nije bilo kod kuće i njihova je igra ubrzo postala smrtonosna

Očevom puškom pronađenom na tavanu 11-godišnji je M. K. u nedjelju oko 16,30 sati ubio svoga godinu dana mlađeg susjeda i najboljeg prijatelja M. P. Do tragedije je, kako je policija utvrdila, došlo dok su se dječaci igrali s karabinom koji je bio napunjen streljivom.

Obitelj M.K. je, doznaje se od susjeda, u Babinu Gredu doselila iz obližnjih Sikirevaca. Otac J. K. je kao pripadnik specijalne policije prošao sva hrvatska ratišta, a prije nekoliko godina je umirovljen. No, zbog niske mirovine radio je s vremena na vrijeme po gradilištima diljem Hrvatske. Trenutno je na Rabu dok supruga M. K. od prije radi u Italiji.

O 11-godišnjem dječaku M.K. i drugom godinu dana starijem bratu brine 19-godišnja sestra koja u trenutku tragedije nije bila kod kuće. Viđena je kako s tamburom odlazi prema središtu Babine Grede pa se pretpostavlja kako je s KUD-om otišla svirati na neku zabavu.

- Poput velikog broja građana iz ovoga dijela Hrvatske roditelji su, kako bi prehranili obitelj, posao morali potražiti daleko od kuće. Tragedija je ovo od koje se skoro neće oporaviti ne samo obitelji nesretnih dječaka nego i cijelo selo, kazao je još uvijek u šoku jedan od susjeda napominjući za M. da je drag i odgovoran te da se iako najmlađi od troje djece uvijek ponašao najzrelije.

Riječi hvale susjedi imaju također i za stradalog M. P., učenika trećeg razreda.

Komentara 26

IG
igorl
11:23 11.05.2010.

Svakom po zasluzi. Liku koji je imao oruzje -> lijepo kazna zatvora za ubojstvo djeteta. Na to dodat opceopasnu radnju, posjedovanje oruzja s namjerom upotrebe po jednom za svaki komad municije, pa natjerat do maksimalca. Dvojicu trojicu smjestit tako na na 40 godina u zatvor i da vidis kako bi ljudi vratili jebeno oruzje iz rata. I.

BL
Bljakonja
21:02 09.05.2010.

Strašno... Nije krivac klinac...krivac je njegov japa, kaj ga je očito odgajal da bude \"faca\" odmalena...a klinac je nagon da bude \"faca\" odlučil pokazat\' tako kaj je japi vjerovatno maznul pljucu i započel smrtonosnu igru. Hoće li japi biti sada lakše, kad bu robijal u bayboku, nakon kaj je upropastil dvije familije plus svoga slinavca? Teško...baybok ovakve rane nemere izbrisat\'...

MO
mozel
21:19 09.05.2010.

Drzao pistolj na dohvat ruke djece a jos stavio u spremnik metke.Dobar tatica,a mozda je bio i repetiran pa tako se oruzje i drzi u kuci za svaki slucaj da je spremno za ubiti.!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije