Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrtništvo

Očekujemo još veću krizu jer ne vjerujemo u politička obećanja

'                               '
''
29.12.2010.
u 16:51

Neizvjesnost nosi i 2011. godina – uza sve probleme i strah od krize, još nisu spremni ni za europsko tržište

Uz tvrdnju da je iza njih jedna loša poslovna godina, ali i da bi iduća mogla biti još teža, održana je svečana skupština Udruženja obrtnika Stubica, najvećeg udruženja u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Problem naplate

– Nemamo veliko smanjenje broja obrtnika, no kriza nas pritišće sve više. Obrtnici se sve više žale da nemaju dovoljno posla, a i oni koji ga imaju teško ga naplate – rekao je Marijan Raček, predsjednik stubičkog Udruženja obrtnika. Neizvjesnost donosi i 2011. godina – uza sve probleme i strah od produbljivanja gospodarske krize, još nisu spremni ni za europsko tržište.

Potvrdio nam je to i Zvonimir Lendrec, stubički obrtnik koji se metalskom proizvodnjom bavi već 27 godina. Zapošljava pet radnika, u ovoj kriznoj godini nije otpustio nijednog, trećinu proizvodnje plasira na inozemno tržište, a dvije trećine na domaće.

– Najveći problem je naplata, imamo potraživanja stara i pet godina, a mnoga nisu naplativa jer su tvrtke otišle u stečaj. Očekujemo da će iduće godine biti još teže jer ne vjerujem u politička obećanja o zaustavljanju krize – kaže Lendrec.

Guši ih nelikvidnost

I predsjednik Područne obrtničke komore KZŽ-a Dragutin Ranogajec istaknuo je da velika nelikvidnost guši obrtništvo. Stoga je obrtnicima zaželio da u 2011. godini naplate sve ono što krvavo odrade. Ovom prilikom dodijeljena su i tradicionalna godišnja priznanja Udruženja obrtnika Stubice.

Zahvalnica je dodijeljena Katici Micak, Štefici Šuk, Stjepanu Vrđuki, Mladenu Horvateku, Stjepanu Piškoviću, Marijanu Hanžeku i Zdravku Klanjčiću. Plakete su dobili Darinka Svetec-Kralj, Nedjeljko Ćuku i Tomislav Jurini, a povelje Katarina Brundula te Dragutin Ranogajec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije