Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Bartolomej je iznio štetne i netočne podatke, očekujem žestoku reakciju Vlade'

Povjesničar mr. sc. Ivan Kozlica reagirao je kao građanin, kako kaže, na iznošenje krivotvorenih podataka koji nesagledivo nanose štetu hrvatskoj državi
10. rujna 2016. u 16:56 108 komentara 12164 prikaza
ivan kozlica
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Danas je u Jasenovcu carigradski patrijarh Bartolomej I. izjavio kako je tamo stradalo "na stotine tisuća pravoslavne braće". 

Povjesničar mr. sc. Ivan Kozlica reagirao je, kako kaže, na iznošenje krivotvorenih podataka koji nesagledivo nanose štetu hrvatskoj državi.

"Kao građanin očekujem od Vlade RH i predsjednice RH žestoku reakciju na iznošenje krivotvorenih podatka koji nesagledivo nanose štetu hrvatskoj državi i hrvatskom narodu. Pitam se kako je moguće da takvoga gosta primi predsjednik Vlade RH? Očekujem, opet samo kao građanin, da se njemu i svima onima koji se tako ponašaju zabrani ulazak u ovu zemlju kao nepoželjnim gostima", reagirao je Kozlica. 

Govor mržnje u Jasenovcu

"To su svi oni koji su tamo nazočili, uključujući i srpskoga ministra Vulina koji već godinama širi mržnju u hrvatskoj zemlji. A onima koji su iz Hrvatske, a bili su tamo i nisu reagirali, također treba dati do znanja da im se takvo ponašanje neće tolerirati u budućnosti", poručuje povjesničar. 

Podsjeća da službena državna institucija u evidenciji jasenovačkih žrtava ima 47.627 Srba!? 

"Bez obzira što sam uvjeren da je i ovaj broj do danas neutemeljen, smatram da je govor mržnje koji su u Jasenovcu danas iskazali pravoslavni svećenici, potrebno osuditi najžešćom političkom reakcijom. Naprosto, kao građanin čiji ste vi predstavnici, to od vas očekujem!", zaključuje na kraju Ivan Kozlica.

> > 'Jasenovac je bio golgota za Srbe, ali i mnoge druge'

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • aristip:

    Ako je točno to što je navedeno u članku Predsjednica bi trebala otkazati sastanak s tim Bartolomejom i tako mu pokazati da je njegovo ponašanje nekulturno i da je uvrijedio zemlju koja ga je primila.

  • morituriite:

    Prije će na vrbi roditi grožđe, pakao se zalediti i sjekire s nebesa početi padati negoli će Vlada i Predsjednica reagirati na izrečene uvrede i laži koje nanose štetu Hrvatima i Hrvatskoj. Da se razumijemo, isto naravno vrijedi i za ... prikaži još! "hrvatsku" ljevicu. Ni ona ne bi reagirala. Čak štoviše, ona bi plasirala ovakve laži na naš račun.

  • Deleted user:

    Pa i došao je da laže. Znaju da je Stepinac svet i boje se istine o sebi samima.