Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MTČ TVORNICA ČARAPA

Istražni zatvor za nestalu predsjednicu uprave, moguće i raspisivanje tjeralice

MTČ
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
10.12.2014.
u 07:34

Iako je bila u velikim dugovima, tvrtka je prodala službeni automobil jednoj od čelnica, a potom ga je od nje unajmljivala za 17.000 kuna mjesečno, tvrdi Županijsko državno odvjetništvo

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Varaždinu donijelo je 2. prosinca rješenje o određivanju istražnog zatvora za Darinku Kričku iz Čakovca, bivšu predsjednicu uprave propale MTČ Tvornice čarapa. To je prvi korak prema raspisivanju tjeralice jer je od prosinca prošle godine nedostupna sudu.

Riječ je o postupku koji se vodi protiv prvooptuženog Ivana Krajačića i drugooptužene Kričke, za koji su oboje prošle godine nepravomoćni oslobođeni, no viši sud je presudu ukinuo. Tereti se da je kao predsjednica uprave počinila kazneno djelo sklapanja štetnog ugovora o prodaji službenog automobila suradnici Kseniji Preininger, jednoj od čelnih osoba u MTČ Tvornici čarapa, da bi tvrtka potom taj isti automobil od nje iznajmila! Iako je tvrtka poslovala s više od 4,5 milijuna kuna gubitka, za najam je plaćeno 154.418 kuna u nešto manje od godine dana (oko 17.000 kuna mjesečno), umanjeno za kupoprodajnu cijenu od 72.000 kuna.

Braneći su, tvrdili su da nisu imali namjeru oštetiti tvrtku. Kad je postalo jasno da se D. Krički izgubio trag, predsjednica raspravnog vijeća preložila je da joj se odredi istražni zatvor kako bi se mogla raspisati tjeralica. U rješenju piše da je, unatoč tome što zna da se protiv nje vodi kazneni postupak i da je upozorena da je svaku promjenu adrese i namjeru promjene mjesta boravišta dužna prijaviti sudu, otišla u inozemstvo, gdje se navodno liječi. No, adresa je nepoznata.

Takav postupak, zaključeno je, upućuje na to da se trenutno nalazi u bijegu, a njeno dosadašnje ponašanje pak "ukazuje na veći stupanj upornosti da ostane nedostupna pravosudnom tijelu i da time ometa provedbu ponovljenog kaznenog postupka".

Inače, u prosincu prošle godine dovršena je istraga, a u lipnju podignuta i nova optužnica protv D. Krička i još tri osobe iz MTČ Tvornice čarapa zbog kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Sporne su milijunske pozajmice, krediti, fakture za neobavljene poslove, isplate akontacija za službena putovanja kojih nije bilo... Dvije tvrtke koje su vodili ostvarile su više od 20 milijuna kuna protupravne imovinske koristi.

Komentara 4

Avatar El Indio
El Indio
08:18 10.12.2014.

Ako je caciceva ili milanoviceva miljenica jos bi mogla zavrsit i u saboru

DU
Deleted user
08:11 10.12.2014.

Ako je MTČ prodao automobil, onda ga je nakon toga mogao jedino unajmljivati, tj. posuđivati od toga komu ga je prodao, a ni u kojem slučaju nije ga iznajmljivao jer iznajmljivati znači posuđivati nekomu nešto ili mu davati na upotrebu.. Toliko, oj Ivice Beti, o funkcionalnoj pismenosti.

DU
Deleted user
09:36 10.12.2014.

Kako ne mogu naći ... dali su joj dovoljno vremena da umakne, ali nema veze, drugi sudionici su tu... na slobodi naravno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije