Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marić i Tolušić:
Povratak na članak

'Očekuje se nastavak trenda stabilnosti javnih financija'

Tolušić je najavio donošenje zakona o plaćama državnih službenika i namještenika.

Komentari 3

MO
moškov
13:27 18.04.2019.

Zakon o placama drzavnih sluzbenika biti ce donesen do 2030.godine....sigurno...

VL
ST
stefj
14:30 18.04.2019.

Opet sve podređeno državi i javnim strukturama... Imamo pad nezaposlenosti uslijed odlaska ljudi, a rast zaposlenosti uslijed zapošljavanja u državnim i javnim strukturama. Zaposlenost u proizvodnji pada... Tako da to umjetno održavanje BDP-a i rasta, kroz dizanje plaća u javnom sektoru, kroz dizanje cijena energenata i troškova poslovanja definitivno nije zdrav rast. To može funkcionirati sve do jednom... Porezima smo iznad mogućnosti plaćanja gospodarstva i građana, troškovni dio isto radi poslovanje sve neisplativijim, parafiskalni nameti su najveći u EU... Nema više puno prostora i mjesta gdje država može haračiti. Ako pogledate strukture poslovanja, vani su ljudi najskuplji resurs, plaće čine značajan dio troškova. Kod nas su najveći dio porezna i parafiskalna davanja, zajedno s energentima. S time da su kon nas marže i zarada kud i kamo manje... Lijepa usporedba je u turizmu - ista cijena Beč i primorje, hotel isto zvjezdica, isti broj gostiju. U Austriji plaće čine oko 40% troška, u Hrvatskoj nešto ispod 30%. U Austriji hotel ima veći profit veći nego ovaj u Hrvatskoj, jer su mu davanja i poslovanje puno jeftinije. Ne zaboravima i to da Austrija ima veći porez na dobit od Hrvatske...

VL
AL
AlBundy72
21:10 18.04.2019.

Price za malu djecu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.